Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Διήμερο οδοιπορικό στα μονοπάτια του βουνού των Κενταύρων
Διήμερο οδοιπορικό στα μονοπάτια του βουνού των Κενταύρων

Διήμερο οδοιπορικό στα μονοπάτια του βουνού των Κενταύρων

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου εωργίου ηλείας «ΚΕΤΑΥΡΟΣ» στο Νότιο Πήλιο , διοργανώνει και φέτος τον γνωστό στους πανταχόθεν φυσιολάτρες στην Ελλάδα ,διήμερο περιβαντολογικό περίπατο Σάββατο 27 και 28 Ιουνίου 2020 ,στο κατάφυτο βουνό των Κενταύρων ,στο Πήλιο.

Το Πήλιο, το μυθικό βουνό των Κενταύρων, είναι συνδεδεμένο με πολλές μυθολογικές αφηγήσεις και προικισμένο με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές. Μια μεγάλη ποικιλία βιότοπων Οξιές, βαλανιδιές, και τα έλατα κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος του βουνού.

Αναμεσά τους εκατοντάδες αυτοφυή φυτά και βότανα φαρμακευτικής και θεραπευτικής αξίας.

Αποτελεί ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, για όσους επιθυμούν να ζήσουν για λίγο κοντά στη φύση.

Η επαφή με την φύση ξυπνά πρωτόγνωρα συναισθήματα και ανέκαθεν εξιτάριζε τους φυσιολάτρες. Ειδικά στην περίπτωση του Πηλίου η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για ένα βουνό με πλούσια μυθολογική παράδοση και μακραίωνη .

Η αναχώρηση των συμμετεχόντων θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα από την κεντρική πλατεία του χωριού  Άγιος εώργιος Νηλείας  και προορισμό το καταφύγιο στην κορυφή του βουνού όπου και θα διανυκτερεύσουν .

Την επόμενη το πρωί ,θα ξεκινήσουν για το 5ωρο οδοιπορικό ταξίδι για ,Γολγοθά  και Προφήτη Ηλία , με στάση για τσίπουρο . Ακολουθεί η επιστροφή στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Για όσους δεν επιθυμούν την διανυκτέρευση , το πρωί της ς στις 7:15 στην πλατεία του χωριού θα υπάρξει μεταφορικό μέσον για να τους μεταφέρει στο καταφύγιο και να συνεχίσουν με τους υιπους .

Ευνοείται ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ενδεδυμένοι κατάλληλα για την περίσταση και να είναι κάτοχοι κατάλληλου για την περίπτωση εξοπλισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες : Στέφανος Βιδούρης, τηλ. 6977252201 και στον πρόεδρο του Συλλόγου  Δημήτρη Ραμματά , τηλ.  6973215361.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση