Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Διαδημοτικό Σύνδεσμο Τ.Υ. δημιουργούν οι Δήμοι Ζαγοράς–Μουρεσίου και Αλοννήσου
Διαδημοτικό Σύνδεσμο Τ.Υ. δημιουργούν οι Δήμοι Ζαγοράς–Μουρεσίου και Αλοννήσου

Διαδημοτικό Σύνδεσμο Τ.Υ. δημιουργούν οι Δήμοι Ζαγοράς–Μουρεσίου και Αλοννήσου

Ενώνουν τις δυνάμεις και στέλνουν μήνυμα διαδημοτικής συνεργασίας οι Δήμοι και Αλοννήσου, δημιουργώντας Διαδημοτικό Σύνδεσμο Τεχνικής Υπηρεσίας.

Οι δύο Δήμοι που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα με την υποστελέχωση των επιμέρους Τεχνικών τους Υπηρεσιών που τους καθιστά αδύναμους να υποστηρίξουν την μελέτη και την εκτέλεση των Τεχνικών τους έργων, προχωρούν στη δημιουργία ενός Διαδημοτικού συνδέσμου τεχνικής υπηρεσίας για τη μελέτη, εκτέλεση και συντήρηση των κάθε είδους τεχνικών τους έργων, με στόχο την έγκαιρη, οικονομική και άριστη από επιστημονικής απόψεως πραγματοποίησής τους.

“Η ορεινότητα ή η νησιωτικότητα μικρών Δήμων, αναφέρει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης, μπορεί στο παρελθόν να αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη, λόγω μη εφαρμογής οριζόντιων εθνικών πολιτικών.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου αρνηθήκαμε να χαμηλώσουμε τον πήχη της προσπάθειας και με προγραμματικές συνεργασίες, όπως με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία, αναζητήσαμε νέους πόρους, προγράμματα και δράσεις.

Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση υπηρεσιών μας που προκύπτει κυρίως από την αδιαφορία της Πολιτείας να θεσμοθετήσει ουσιαστικά κίνητρα για προσλήψεις σε μειονεκτικές περιοχές.

Σε συνεννόηση με τον Δήμο Αλοννήσου, ενώνουμε δυνάμεις, αξιοποιούμε το νέο θεσμικό πλαίσιο των ΟΤΑ και συστήνουμε έναν διαδημοτικό σύνδεσμο Τεχνικής Υπηρεσίας, από την λειτουργία του οποίου μόνο οφέλη θα προκύψουν.”

Π. Βαφίνης: Επιβεβλημένη η συνεργασία

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, δήλωσε σχετικά: “Είναι πολύ σημαντική η δημιουργία του Συνδέσμου, καθώς θα δώσει λύσεις στα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουμε.

Η συνεργασία είναι επιβεβλημένη και πιστεύουμε πως μπορεί να αποτελέσει πιλότο και για άλλες συνέργειες και με άλλους Δήμους.”

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση