Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Διαδημοτικό Σύνδεσμο Τ.Υ. δημιουργούν οι Δήμοι Ζαγοράς–Μουρεσίου και Αλοννήσου
Διαδημοτικό Σύνδεσμο Τ.Υ. δημιουργούν οι Δήμοι Ζαγοράς–Μουρεσίου και Αλοννήσου

Διαδημοτικό Σύνδεσμο Τ.Υ. δημιουργούν οι Δήμοι Ζαγοράς–Μουρεσίου και Αλοννήσου

Ενώνουν τις δυνάμεις και στέλνουν διαδημοτικής συνς οι Δήμοι Ζς – Μουρεσίου και Αλοννήσου, δημιουργώντας Διαδημοτικό Σύνδεσμο Τεχνικής Υπηρεσίας.

Οι δύο Δήμοι που αντιμετωπίζουν κοινά προτα με την υποστελέχωση των επιμέρους Τεχνικών τους Υπηρεσιών που τους καθιστά αδύναμους να υποστηρίξουν την μελέτη και την εκτέλεση των Τεχνικών τους έργων, προχωρούν στη δημιουργία ενός Διαδημοτικού συνδέσμου τεχνικής υπηρεσίας για τη μελέτη, εκτέλεση και συντήρηση των κάθε είδους τεχνικών τους έργων, με στόχο την έγκαιρη, οικονομική και άριστη από επιστημονικής απόψεως πραγματοποίησής τους.

“Η ορεινότητα ή η νησιωτικότητα μικρών Δήμων, αναφέρει ο δήμαρχος Ζς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης, μπορεί στο παρελθόν να αποτελούσε τροχοπέδη στην , λόγω μη εφαρμογής οριζόντιων εθνικών πολιτικών.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου αρνηθήκαμε να χαμηλώσουμε τον πήχη της προσπάθειας και με προγραμματικές συν, όπως με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία, αναζητήσαμε νέους πόρους, προγράμματα και δράσεις.

Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση υπηρεσιών μας που προκύπτει κυρίως από την αδιαφορία της Πολιτείας να θεσμοθετήσει ουσιαστικά κίνητρα για προσλήψεις σε μειονεκτικές περιοχές.

Σε συνεννόηση με τον Δήμο Αλοννήσου, ενώνουμε δυνάμεις, αξιοποιούμε το νέο θεσμικό πλαίσιο των και συστήνουμε έναν διαδημοτικό σύνδεσμο Τεχνικής Υπηρεσίας, από την λειτουργία του οποίου μόνο οφέλη θα προκύψουν.”

Π. Βαφίνης: Επιβεβλημένη η συν

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, δήλωσε σχετικά: “Είναι πολύ σημαντική η δημιουργία του Συνδέσμου, καθώς θα δώσει λύσεις στα προτα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουμε.

Η συνεργασία είναι επιβεβλημένη και πιστεύουμε πως μπορεί να αποτελέσει πιλότο και για άλλες συνέργειες και με άλλους Δήμους.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση