Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Δέσμευση για λύση στο υδροδοτικό πρόβλημα στο νησί των Τρικέρων από τον Μιχ. Μιτζικό
Δέσμευση για λύση στο υδροδοτικό πρόβλημα στο νησί των Τρικέρων από τον Μιχ. Μιτζικό

Δέσμευση για λύση στο υδροδοτικό πρόβλημα στο νησί των Τρικέρων από τον Μιχ. Μιτζικό

Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου οτίου Πηλίου

Τ προβλήμτα στο νησί των Τρικέρων κατέγραψε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση οτίου Πηλίου» και υποψήφιος δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός στη διάρκεια της προχθεσινής του επίσκεψης, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του.

Ο κ. Μιτζικός χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να μην έχει ολοκληρωθεί εννιά χρόνια τώρα το έργο για την υδροδότηση του νησιού, δεσμευόμενος στους κατοίκους ότι θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα μόλις αναλάβει καθήκοντα.

Να αναφερθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια το νησί των Τρικέρων εφοδιάζεται με υδροφόρα, η οποία φορτώνει από την Αγία Κυριακή, με το συνολικό ετήσιο κόστος να ανέρχεται στις 60.000 ευρώ περίπου, το οποίο καταβάλλουν μέσω των ανταποδοτικών τελών οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Τρικερίου.

Επισημαίνεται ότι λόγω των αυξημένων αναγκών των κατοίκων αλλά και των τουριστών την καλοκαιρινή περίοδο, το που μεταφέρεται καταναλώνεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η μόνη δεξαμενή που υπάρχει στο νησί χωράει περίπου 150 κυβικά νερού και με αυτά πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι οι κάτοικοι, ενώ έντονες είναι και οι διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών που αρκετές φορές δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

«Είναι αδιανόητο αυτό το πρόβλημα να μην βρίσκει λύση και εννιά χρόνια τώρα να μην ολοκληρώνεται το ένα χιλιόμετρο του υποθαλάσσιου  αγωγού για την υδροδότηση του νησιού. Αποτελεί δέσμευση για εμάς η ολοκλήρωση του έργου, ώστε να μπει τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας για τους κατοίκους στο νησί του Τρικερίου, ενώ θα μειωθούν και τα ανταποδοτικά τέλη» επισήμανε ο κ. Μιτζικός.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα στο νησί είναι αυτό της απαράδεκτης ς που παρουσιάζει η στο λιμάνι με τους παραταγμένους κάδους απορριμμάτων, με τον υποψήφιο Δήμαρχο να τονίζει πως «αυτή η δεν συνάδει με τουριστική περιοχή. Πρέπει να δοθεί εντολή από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για απομάκρυνση των κάδων από το λιμάνι» προσέθεσε.

Σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού ο κ. Μιτζικός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη για τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, ώστε να «δένουν» τα σκάφη αναψυχής που επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί και τώρα φεύγουν, καθώς και στην επέκταση της ς στο λιμανάκι του «Αλογόπορου» για την ασφαλέστερη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση