Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Χρηματοδότηση για κατασκευή ορεινού αρδευτικού κλάδου του Φράγματος “Παναγιώτικο”
Χρηματοδότηση για κατασκευή ορεινού αρδευτικού κλάδου του Φράγματος “Παναγιώτικο”

Χρηματοδότηση για κατασκευή ορεινού αρδευτικού κλάδου του Φράγματος “Παναγιώτικο”

Ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου από το ΥΠΑΑΤ

Και κλειστού αρδευτικού δικτύου στη Δ.Ε. Μηλεών

Τη χρηματοδότηση εκπόνησης μελετών και κατασκευής εγγειοβελτιωτικών έργων του Δήμου Νοτίου Πηλίου και την κατασκευή του ορεινού αρδευτικού κλάδου του Φράγματος “Παναγιώτικο” θέτει με αίτημά του ο δήμαρχος προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη.

Συγκεκριμένα,  προτείνεται η κατασκευή του ορεινού αρδευτικελιστό κού κλάδου του Φράγματος “Παναγιώτικο”, ενδεικτικού προϋπολογισμού 7.000.000 €, για τον οποίο έχουν εκπονηθεί περιβαλλοντικές και υδραυλικές μελέτες.

Από την εκπόνηση των παραπάνω μελετών και ειδικότερα, με τη μελέτη και κατασκευή του ορεινού αρδευτικού κλάδου του Φράγματος “Παναγιώτικο” ( κεφαλής – αγωγοί μεταφοράς νερού) ο Νοτίου Πηλίου επιδιώκει την εφαρμογή ενός σχεδίου για την ορθή διαχείριση και πλήρη αξιοποίηση του βρόχινου και επιφανειακού νερού, διασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για .

Παράλληλα, με την κατασκευή έξυπνων αρδευτικών δικτύων επιτυγχάνεται η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα μέσω της μείωσης της υπεράντλησης των υπογείων υδάτων καθώς και ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας για αρδευτικούς σκοπούς.

Επίσης ο κ. Μιτζικός αναφέρει: «Ο Νοτίου Πηλίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες άντλησης υπογείων υδάτων για αρδευτικούς σκοπούς αλλά και τα προβλήματα που προκαλούνται από τέτοιες πρακτικές στα υπόγεια υδατικά αποθέματα (υφαλμύρωση, υποχώρηση του υδροφόρου ορίζοντα κ.ά.) έχει καταρτίσει αξιοποίησης των επιφανειακών υδάτων».

Στο αυτό περιλαμβάνονται μελέτες για την εκμετάλλευση των επιφανειακών νερών του ταμιευτήρα του φράγματος “Παναγιώτικο”, τη βελτίωση των υφιστάμενων υδρομαστεύσεων, την κατασκευή κλειστού αρδευτικού δικτύου διανομής νερού, την υδροηλεκτρική αξιοποίηση του Φράγματος “Παναγιώτικο”,  καθώς και την κατασκευή νέου φράγματος για την αξιοποίηση του ρέματος “Αράπη” στη ΔΕ Αργαλαστής.

Το συνολικό κόστος των προτεινόμενων μελετών εγγειοβελτιωτικών έργων και η κατασκευή τους ανέρχεται σε 9.200.00 € .

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση