Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Χρηματοδότηση για αποκατάσταση παραλιακού δρόμου Άη Γιάννη
Χρηματοδότηση για αποκατάσταση παραλιακού δρόμου Άη Γιάννη

Χρηματοδότηση για αποκατάσταση παραλιακού δρόμου Άη Γιάννη

Ζητά από το ΥΠΕΣ ο Ζαγοράς-Μουρεσίου

 

Το των 700.000 ευρώ ζητά ο δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου από το υπουργείο Εσωτερικών πρποκειμένου να προχωρήσει στην  αποκατάσταση  της ζημιάς που προκλήθηκε στον  παραλιακό δρόμο  του Άη ιάννη στην τελευταία κακοκαιρία.

Με απόφαση δημάρχου έχει ανατεθεί , στο πλαίσιο της διαδικασίας του κατεπείγοντος του υ, μία σειρά μελετών, όπως γεω, στατική, τοπογραφική, οι οποίες αναμένεται να είναι έτοιμες   στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης, μιλώντας στην ΕΡΤ , επειδή πρόκειται για υποδομής και όχι για α ή καταστήματα, το Υ δεν αποστέλλει κλιμάκιο για αυτοψία. Απλά ο δήμος ετοιμάζει μία τεχνική έκθεση και αποφασίζεται πως θα χρηματοδοτηθεί το έργο. «Ήδη στα χέρια των υπουργών Ανάπτυξης και Εσωτερικών έχει αποσταλεί ανάλυση των ζημιών και γνωρίζουν ότι σε εξέλιξη είναι οι απαιτούμενες μελέτες που θα έχω στα χέρια μου σε δέκα μέρες περίπου», ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι είχε συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών και υπάρχει δέσμευση για να λάβουν άμεσα κάποια χρήματα ενώ αύριο ο κ. Κουτσάφτης θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Δέδε για να καταλήξουν πόσα χρήματα τελικά θα πάρουν για την αποκατάσταση της ζημιάς.

«Το έργο πρέπει να γίνει άμεσα. Ο Άί ιάννης είναι το πρόσωπο του δήμου και τον επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου έργου είναι ότι δεν μπορεί να γίνει προσωρινή αποκατάσταση αλλά από την αρχή και σωστά για να αντέξει. Οι μηχανικοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι σημαντική η δουλειά που πρέπει να γίνει ειδικά σε ότι αφορά τη διερεύνηση του υπεδάφους. Σας υπενθυμίζω πάντως ότι το τοιχίο που υποχώρησε ήταν 55 ετών, λογικό ήταν και αυτά έχουν τα όριά τους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση