Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Χρηματοδότηση για αποκατάσταση παραλιακού δρόμου Άη Γιάννη
Χρηματοδότηση για αποκατάσταση παραλιακού δρόμου Άη Γιάννη

Χρηματοδότηση για αποκατάσταση παραλιακού δρόμου Άη Γιάννη

Ζητά από το ΥΠΕΣ ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου

 

Το ποσό των 700.000 ευρώ ζητά ο δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου από το υπουργείο Εσωτερικών πρποκειμένου να προχωρήσει στην  αποκατάσταση  της ζημιάς που προκλήθηκε στον  παραλιακό δρόμο  του Άη Γιάννη στην τελευταία κακοκαιρία.

Με απόφαση δημάρχου έχει ανατεθεί , στο πλαίσιο της διαδικασίας του κατεπείγοντος του έργου, μία σειρά μελετών, όπως γεωλογική, στατική, τοπογραφική, οι οποίες αναμένεται να είναι έτοιμες   στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης, μιλώντας στην Βόλου, επειδή πρόκειται για έργο υποδομής και όχι για σπίτια ή καταστήματα, το ΥΠΟΜΕΔΙ δεν αποστέλλει κλιμάκιο για αυτοψία. Απλά ο δήμος ετοιμάζει μία τεχνική έκθεση και αποφασίζεται πως θα χρηματοδοτηθεί το έργο. «Ήδη στα χέρια των υπουργών Ανάπτυξης και Εσωτερικών έχει αποσταλεί ανάλυση των ζημιών και γνωρίζουν ότι σε εξέλιξη είναι οι απαιτούμενες μελέτες που θα έχω στα χέρια μου σε δέκα μέρες περίπου», ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι είχε συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών και υπάρχει δέσμευση για να λάβουν άμεσα κάποια χρήματα ενώ αύριο ο κ. Κουτσάφτης θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Δέδε για να καταλήξουν πόσα χρήματα τελικά θα πάρουν για την αποκατάσταση της ζημιάς.

«Το έργο πρέπει να γίνει άμεσα. Ο Άί Γιάννης είναι το πρόσωπο του δήμου και τον επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου έργου είναι ότι δεν μπορεί να γίνει προσωρινή αποκατάσταση αλλά από την αρχή και σωστά για να αντέξει. Οι μηχανικοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι σημαντική η δουλειά που πρέπει να γίνει ειδικά σε ότι αφορά τη διερεύνηση του υπεδάφους. Σας υπενθυμίζω πάντως ότι το τοιχίο που υποχώρησε ήταν 55 ετών, λογικό ήταν και αυτά έχουν τα όριά τους».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση