Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Χρ. Τριαντόπουλος: 21 εκατ. ευρώ μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου
Χρ. Τριαντόπουλος: 21 εκατ. ευρώ μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Χρ. Τριαντόπουλος: 21 εκατ. ευρώ μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου

 

Την Πρσκευή, 24 Ιουνίου 2022, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος, συμμετείχε στα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή, τα οποία έγιναν από τον υπουργό Εσωτερικών,   Μάκη Βορίδη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το σύνολο του πολιτικού κόσμου της , αλλά και πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων, καθώς και ο γενικός γαμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Επρόκειτο για ένα έργο που ξεκίνησε την περίοδο της Δημαρχίας του Μιλτιάδη Γαϊτανά, συνεχίστηκε από τις επόμενες Δημοτικές Αρχές και ολοκληρώθηκε κατά την περίοδο της Δημοτικής Αρχής του Μιχάλη Μιτζικού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αργαλαστή και των εγκαινίων του νέου Δημαρχείου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «η ενεργή στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προτεραιότητα που δρομολογείται και υλοποιείται και μέσα από τις πολιτικές και τα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με τα άλλα Υπουργεία και όλους τους εμπλεκόμενους . Προτεραιότητα που υπογραμμίζεται και από την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών στην Αργαλαστή.

Τα τελευταία τρία χρόνια, λοιπόν, ο Δήμος Νοτίου Πήλιου στηρίζεται μέσα από σχετικά προγράμματα, αλλά και έκτακτες χρηματοδοτικές παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε και αρμοδίως, την τελευταία τριετία μόνο μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και πέρα από την τακτική , ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει λάβει που ανέρχεται στα 20,8 εκατ. , τα οποία και κατανέμονται σε:  (α) 4,3 εκατ. μέσα από έκτακτες παρεμβάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι χρηματοδοτήσεις για τις αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές, (β) 2,5 εκατ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος ΙΙ' και (γ) 14 εκατ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης', στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο κονδύλι για βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, για το οποίο είχαμε στενή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ποσά που καμία σχέση δεν έχουν με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. Εάν, φυσικά, σε αυτούς τους πόρους ληφθούν υπόψη και οι ευρύτεροι πόροι από την Κεντρική Κυβέρνηση προς την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου -όπως προέκυψε και από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μαγνησία- τότε το συνολικό ποσό προς την περιοχή διαμορφώνεται σε κάτι λιγότερο από 50 εκατ. ευρώ.

Με συνέπεια απέναντι στην κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό, αλλά και έναντι των αναγκών που έχει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, θα συνεχιστεί αυτή η χρηματοδοτική στήριξη -μέσα από στοχευμένες κινήσεις και σχετικά προγράμματα- σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Να ευχηθούμε, λοιπόν, στο νέο Δημαρχείο της περιοχής στην Αργαλαστή, το οποίο ξεκίνησε από την περίοδο του δημάρχου Μιλτιάδη Γαϊτανά και επιτέλους ολοκληρώθηκε, να σχεδιαστούν, να ωριμάσουν και να υπογραφούν ακόμα περισσότερα έργα από όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια. Και προς αυτή την κατεύθυνση, θα παραμείνουμε αρωγοί και συμπαραστάτες, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες στην περιοχή, αλλά και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, διαμορφώνοντας συνθήκες ευημερίας για όλες και όλους. Και θα συνεχίσουμε σε στενή συνεργασία με όλους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση