Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Χωρίς ναυαγοσώστη παραλίες του Δήμου Ν. Πηλίου
Χωρίς ναυαγοσώστη παραλίες του Δήμου Ν. Πηλίου

Χωρίς ναυαγοσώστη παραλίες του Δήμου Ν. Πηλίου

Η έλλειψη  νυγοσωστών στις  παραλίες του Δήμου . Πηλίου, τέθηκαν επί τάπητος κατά τη που έγινε σήμερα το πρωί,  μεταξύ του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Μηλεών Ευ. ασιόπουλου και του  προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κ. Νερών Κώστα ραμμένου, με τον λιμενάρχη Βόλου, πλοίαρχο Μανώλη Κανάλη.

Η έγινε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου, με αφορμή το γεγονός ότι στις πέντε πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες, με αποτέλεσμα το Λιμεναρχείο, που κάνει ελέγχους κάθε εβδομάδα, να έχει καλέσει σε έγγραφη απολογία τον Δήμο και σήμερα να βρίσκεται στη διαδικασία επιβολής προστίμου.

Ο εξήγησε στον λιμενάρχη, ότι ο Δήμος έχει κάνει μέχρι σήμερα δύο διαγωνισμούς για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, που απέβησαν άκαρποι και για το λόγο αυτό, δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες στις παραλίες.

Από την πλευρά του ο λιμενάρχης επισήμανε στους πολιτικούς παράγοντες ότι η νομοθεσία των ΟΤΑ ορίζει ότι οι Δήμοι πρέπει να έχουν ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες από τις αρχές Ιουνίου, ενώ Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, εκτός από τους Δήμους συνυπεύθυνοι θεωρούνται και οι στους οποίους οι Δήμοι παραχώρησαν χώρο για ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων.

Ο κ. Κανάλης, πρότεινε στους κ.κ. Νασιόπουλο και ραμμένο, να προσπαθήσουν πάση θυσία να βρουν λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ώστε να αποφευχθούν τα πρόστιμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση