Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Χαιρετίζουμε η Δ.Α. Νοτίου Πηλίου τη ρύθμιση νομιμοποίησης λιμενικών εγκαταστάσεων
Χαιρετίζουμε η Δ.Α. Νοτίου Πηλίου τη ρύθμιση νομιμοποίησης λιμενικών εγκαταστάσεων

Χαιρετίζουμε η Δ.Α. Νοτίου Πηλίου τη ρύθμιση νομιμοποίησης λιμενικών εγκαταστάσεων

Στην υιοθέτηση αιτήματος Περιφερειών και ΟΤΑ, όπως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, για τη νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων, προχώρησε η Κυβέρνηση με την κατάθεση σχετικής ρύθμισης στη Βουλή (5 Απριλίου) στο σχέδιο νόμου «I. Κύρωση της Συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων, οι τροποποιήσεις του ν. 2971/2001 περί αιγιαλού και παραλίας.

“Χαιρετίζουμε την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα δεκαετιών το οποίο αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα ανάπτυξης περιοχών όπως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, αναφέρει ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιλτ. Παπαδημητρίου.

Λιμενικές εγκαταστάσεις που είχαν κατασκευαστεί από την Νομαρχία κ.α. χωρίς να έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες αδειοδότησης, επιβαρύνονταν με πρόστιμα αυθαίρετης χρήσης με τη δημόσια διοίκηση στην ουσία να τιμωρεί τον εαυτό της αλλά τις αποζημιώσεις να καλούνται να πληρώνουν οι Δήμοι.

Η Κυβέρνηση εξέτασε με προσοχή το δίκαιο αίτημά μας και αντιμετωπίζει στρεβλώσεις δεκαετιών με τις τροποποιήσεις στον νόμο περί αιγιαλού και παραλίας.

Η και η παράταξη πλειοψηφίας “Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία”, εργαστήκαμε και σε αυτή την περίπτωση, όπως στα λατομεία, στο υδροδοτικό κ.α., με μεθοδικότητα, σοβαρότητα και προγραμματισμό.

Τα αποτελέσματα, όπως η ομόφωνη στήριξη στο Δημοτικό Συμβούλιο των ενεργειών μας για την βιώσιμη λειτουργία των λατομείων, οι προτάσεις μας για τη νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων και η νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης, αποτυπώνουν την υπευθυνότητα με την οποία διεκδικούμε λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών.”

Αναφορικά, τέλος, με το θέμα της ίδρυσης Λιμενικού Γραφείου, ο δήμαρχος Νικ. Φορτούνας, δήλωσε: “Από την προηγούμενη μας με έγγραφό μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας ζητήσαμε την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Το Υπουργείο δεν ενέκρινε την ίδρυση και στελέχωση του Λιμενικού Ταμείου και μας παρέπεμψε να ενταχθούμε στον ΟΛΒ.

Ο δεν δέχτηκε να καλύψει επιπλέον και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου λόγω υποστελέχωσης.

Με την αλλαγή της νομοθεσίας, ζητήσαμε εκ νέου από το Υπουργείο την ίδρυση λιμενικού γραφείου πράγμα που αρχικά έγινε δεκτό.

Προ μηνός με έγγραφό του το Υπουργείο Ναυτιλίας μας ενημέρωσε ότι το προσεχές διάστημα θα δοθούν λεπτομέρειες για το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας.

Αντί να εκτίθεται ο κ. Μιτζικός καλό είναι να επισκεφτεί της υπηρεσίες του δήμου και τον Δήμαρχο για ενημέρωση.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Καστελόριζο: Η Ελλάδα που αντιστέκεται… #Καστελόριζο - https://t.co/TuaQBjQmv3 -

  • Διαδικτυακή ημερίδα «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών» #μολυσματικέςασθένειες - https://t.co/usTfIPB5UQ -

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

"Αλιεύοντας" την είδηση