Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αυτοψία Κολυνδρίνη-Μιτζικού σε έργα στο Νότιο Πήλιο
Αυτοψία Κολυνδρίνη-Μιτζικού σε έργα στο Νότιο Πήλιο

Αυτοψία Κολυνδρίνη-Μιτζικού σε έργα στο Νότιο Πήλιο

Αυτοψία στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Νοτίου Πηλίου πραγματοποίησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Κατά τη συνάντησή της με τοn Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό στο Δημαρχείο συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα έργα που ολοκληρώθηκαν, υλοποιούνται και έχουν προγραμματιστεί από την Θεσσαλίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα της κατασκευής των πεζοδρομίων στα Καλά Νερά, τα έργα που αφορούν την κατασκευή της πέτρινης πεζούλας και του πεζοδρομίου στο της Αργαλαστής, ενώ πραγματοποίησε αυτοψία και στο έργο κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου στον Πλατανιά που προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Αυτή την περίοδο στον Δήμο Νοτίου Πηλίου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕΜΣ από τη Θεομηνία της 4-5/4/2020 (ασφαλτικά περιοχής Δ. Νοτίου Πηλίου) προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, η αποκατάσταση βλαβών του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕΜΣ από τη Θεομηνία της 4-5/4/2020 (τεχνικά περιοχής Δ. Νοτίου Πηλίου) προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, το έργο της ολοκλήρωσης του αλιευτικού καταφυγίου του Πλατανιά Δ. Νοτίου Πηλίου προϋπολογισμού 7,9 εκατ. ευρώ, η κατασκευή της πέτρινης πεζούλας και αποκατάσταση πεζοδρομίου στην Αργαλαστή προϋπολογισμού 74.000,00 ευρώ και το έργο συντήρησης και σήμανσης σε μονοπάτια του Δ. Νοτίου Πηλίου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Σε διαγωνιστική διαδικασία βρίσκονται τα έργα της εγκατάστασης επεξς λυμάτων και διάθεσης εκροής και του δικτύου ς ακαθάρτων στα Καλά Νερά με προϋπολογισμό 3.557.489,43 ευρώ και 3.728.609,43 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ σε προδιαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται το έργο της φωτοσήμανσης για την ολοκλήρωση του λιμένα Πλατανιά Δ. Νοτίου Πηλίου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας ο Δ. Νοτίου Πηλίου προσφάτως σύναψε σύμβαση με την Θεσσαλίας για την κατασκευή κυκλικών κόμβων σε τρεις διασταυρώσεις του Δήμου προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται από την τα έργα ενίσχυσης οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Νοτίου Πηλίου, όπου μεταξύ άλλων ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις συνολικού μήκους 6,3 χλμ στους δρόμους Προμύρι – Κατηγιώργης και Κόττες – Τρίκερι, που εντάσσονται στο έργο συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Νότιο Πήλιο, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Προσφάτως ολοκληρώθηκε η κατασκευή της τριγωνικής τάφρου κατά μήκους της Ε.Ο. Κορώπι- και η κατασκευή των τοιχίων αντιστήριξης και των αντιπλημμυρικών έργων στη Λαμπινού.

Στο πλαίσιο του έργου της συντήρησης του οδικού δικτύου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ασφαλτοστρώθηκαν επίσης τα τμήματα Κάτω Λεχώνια, Άνω Λεχώνια, δρόμος για Πλατανίδια, είσοδος Μαλάκι, στροφές Γατζέας, παραλία Γατζέας, τμήματα της Ε. Ο. Ξυνόβρυσης – Ποτιστικά, τμήματα της οδού Μηλίνας – Τρίκερι καθώς και εντός του οικισμού Τρικερίου, ενώ στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης ζημιών από Θεομηνίες στο οδικό δίκτυο ασφαλτοστρώθηκαν τα τμήματα της Ε.Ο. , από διασταύρωση Μηλεών προς Καλαμάκι, Νεοχώρι, Μηλιές – Βυζίτσα, Πινακάτες, Αγ. Δημήτριο – Μούρεσι, Αργαλαστή – Νεοχώρι, Λαύκος – Πλατανιάς.

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν επίσης τα έργα ασφαλτόστρωσης στους χώρους στάθμευσης στο Λεφόκαστρο και τον Κάλαμο, το έργο συντήρησης και επισκευής του Εκπαιδευτικού Κέντρου Cern στο Νεοχώρι, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο προμήθειας και αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Γατζέας.

Τέλος συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων στην περιοχή καθώς και οι διαδικασίες για την οριοθέτηση- διευθέτηση του ρέματος Χαλόρεμα στον Πλατανιά.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Σε αγαστή συν με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και τα Τοπικά Συμβούλια πραγματοποιούμε έργα ουσίας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, με βασικό γνώμονα μεταξύ άλλων την οδική ασφάλεια, την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών, τις λιμενικές εγκαταστάσεις, την άθληση σε σύγχρονους αθλητικούς χώρους, τον πολιτισμό και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών. Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό για νέα έργα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και την περαιτέρω της περιοχής.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση