Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού στην Αθήνα
Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα  Κομνηνού στην Αθήνα

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού στην Αθήνα

Ένας σύγχρονος  Ζαγοριανός καλλιτέχνης, ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και ο αιωνόβιος Συνεταιρισμός Ζαγοράς συνεργάζονται και μεταφέρουν το Πήλιο στην Αθήνα.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς συμπλήρωσε στις 27 Οκτωβρίου 2016 ακριβώς 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Τα 100 χρόνια δεν αποτελούν απλά ένα συμβατικό ορόσημο, αλλά μια ζωντανή αγώνων, προσπάθειας και θυσιών τριών γενεών Ζαγοριανών έχοντας ήδη στο προσκήνιο της ροής της την τέταρτη γενιά παραγωγών. Με αφορμή την σημαντικότατη αυτή χρονική στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού, με την έγκριση των μελών της Οργάνωσης, με αίσθημα τιμής και ευθύνης διοργανώνει διάφορες δράσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, πολιτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, ενταγμένες σε ένα πλαίσιο συνολικού επιστημονικού σχεδιασμού. Τα μηνύματα που διαδίδονται είναι όμοια με το ίδιο το υπαρξιακό αποτύπωμα του Συνεταιρισμού στη περιοχή της Ζαγοράς αλλά και σε όλο το Ανατολικό Πήλιο.

Μία από τις δράσεις αυτές είναι και η ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού στην Αθήνα. Με πρώτο σταθμό τη Ζαγορά στο Πηλίο, η έκθεση ταξίδεψε στον Βόλο και θα είναι από την Τετάρτη 03 Μαΐου διαθέσιμη στο αθηναϊκό κοινό.  Η έκθεση στην Αθήνα συνδιοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» στον Εκθεσιακό Χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «». Το πολιτιστικό κέντρο «» του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων εδρεύει στην οδό Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, στάση «Κεραμικός» του ΜΕΤΡΟ. Η έκθεση θα λειτουργήσει από 03 ως 12 Μαΐου 2017 και οι ώρες λειτουργίας θα είναι 10:00 – 20:00 όλες τις ημέρες εκτός Κυριακής που θα είναι ανοιχτή από 10:00 έως 14:00. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 08 Μαΐου και ώρα 20:00.  Τον καλλιτέχνη και το έργο του θα παρουσιάσει την ημέρα των εγκαινίων ο Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης κύριος Μάνος Στεφανίδης, καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών.

Η τέχνη του Ζαγοριανού ζωγράφου Κωνσταντίνου Κομνηνού δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον Συνεταιρισμό και ήδη η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Οργάνωσης  και του καλλιτέχνη μετρά επτά καλλιτεχνικές  προσπάθειες. Ο Κων/νος Κομνηνός εικονογράφησε το επετειακό ημερολόγιο 2016 του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς με υπέροχα ασπρόμαυρα σκίτσα και συνθέσεις από την καθημερινή ζωή των κατοίκων και τις αγροτικές τους. Με τη δύναμη του μολυβιού και του πινέλου του προχώρησε στην εικονογράφηση του υπό έκδοση επετειακού λευκώματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης, ενώ η συνεργασία συνεχίστηκε με την εικονογράφηση των νέων παραγωγών του Συνεταιρισμού (ντοκιμαντέρ, μουσικό soundtrack για τις ανάγκες της ς). Ο Κων/νος Κομνηνός είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού και της σχεδίαση μνημείου για την οργάνωση με ονομαστική αναφορά στους 199 ιδρυτές της. Με λίγα λόγια ο Συνεταιρισμός στο πρόσωπο του Κων/νου Κομνηνού βρήκε έναν δικό του άνθρωπο, για να συνδέσει την , την παράδοση και τις ιδέες του συνεταιριστικού πνεύματος με την τέχνη.

Ο Κων/νος Κομνηνός, γεννήθηκε το 1966 στη Ζαγορά και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία του ΙΚΥ και του Κασσαβέτειου Κληροδοτήματος Ζαγοράς. Σήμερα διατηρεί δικό του εργαστήριο στον Βόλο, προετοιμασίας υποψηφίων για τις σχολές Καλών Τεχνών και παράλληλα συνεργάζεται με το Δημοτικό ΙΕΚ . Ο καλλιτέχνης δημιούργησε όλα τα έργα της ατομικής του έκθεσης εμπνευσμένος από το αρχειακό υλικό του Συνεταιρισμού και των μελών του, τη Ζαγορά και συνολικότερα το περιβάλλον και τις εικόνες από τον Βόλο και τη . Η επαφή των ανθρώπων με την τέχνη, όπως ο ίδιος συχνά αναφέρει, καλλιεργεί την ευεξία όπως το ίδιο συμβαίνει και με την διατροφή. Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού Ζαγοράς με «αιχμή του δόρατος» τα μήλα στοιχειοθετούν την διατροφή, συνεπώς σύμφωνα με τον συλλογισμό του συμβάλλουν στην ευεξία του σώματος και του πνεύματος των ανθρώπων.

Η σταθερή συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς με την Μαγνήτων Κιβωτό στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Συνεταιρισμού και όχι μόνο, αποτελεί τιμή και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη . Ο Συνεταιρισμός με τα πασίγνωστα μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που διακινεί, θεωρεί υποχρέωσή του προς το αθηναϊκό κοινό τη διοργάνωση εκδηλώσεων και στην πρωτεύουσα, που διαχρονικά υποστηρίζει τον μόχθο των μελών του καταναλώνοντας τα ποιοτικά μήλα τους και όλα τα αγαθά που καλλιεργούν. Άλλωστε η επίσημη παρουσία της Οργάνωσης στην Αθήνα καταγράφεται από την προπολεμική περίοδο στην τότε κεντρική αγορά του Πειραιά αλλά και από το 1965 σταθερά, ο Συνεταιρισμός διαθέτει Πρατήριο στη Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών. Παράλληλα η Μαγνήτων Κιβωτός, με τη θεματική διετία γεύσεων που διοργανώνει για το 2016-2017 δεν θα μπορούσε να μην συμπράξει με ένα φορέα που βασικά του προϊόντα είναι δώρα της φύσης και της θείας οικονομίας και συμβάλλουν στην υγιεινή διατροφή των ανθρώπων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση