Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αθέμιτος ανταγωνισμός της ΕΑΣ Βόλου για την ΕΑΣ Πηλίου
Αθέμιτος ανταγωνισμός  της  ΕΑΣ Βόλου για την  ΕΑΣ Πηλίου

Αθέμιτος ανταγωνισμός της ΕΑΣ Βόλου για την ΕΑΣ Πηλίου

Για αθέμιτο ανταγωνισμό κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου-Β. Σποράδων Ι. Διαννελάκης με αφορμή την πρωτοβουλία του αγροτικού συνεταιρισμού να καλύψει τα έξοδα των δηλώσεων ΟΣΔΕ για τους αγρότες μέλη του, αλλά και για κάποιους μικροακαλλιεργητές από τη Μαγνησία για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Μαγνησίας.

Ο κ. Διαννελάκης μιλώντας σήμερα  στην ΕΡΤ τόνισε: “Ο κ. Πρίντζος είναι επικεφαλής ενός υγιούς συνεταιρισμού και μπορεί να προβαίνει σε τέτοιες πρωτοβουλίες, όμως ήδη αυτό έχει επιπτώσεις για εμάς.Ελαιοπαραγωγοί έρχονται και ρωτούν τις δικές μας τιμές που τις έχουμε μειώσει σε σχέση με πέρυσι, αλλά μας απαντούν, ακριβά είναι θα πάμε να κάνουμε τη δήλωση στον Α.Σ. Βόλου”.

Ο ίδιος  είπε  ακόμη  ότι δεν είναι δυνατόν ο κ. Πρίντζος να μιλά “για διερεύνηση περίπτωσης να κάνει ν δήλωση σε μικροκαλλιεργητές από την υιπη Μαγνησία” όταν όλοι οι καλλιεργητές του Πηλίου έχουν ένα ή δύο κτήματα σε σχέση με τα στρέμματα που διαθέτουν οι αγρότες μέλη του Α.Σ. Βόλου και συμπλήρωσε:  “Αυτό σημαίνει ευθεία παρέμβαση στις δικές μας περιοχές”.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο Α.Σ. Πηλίου και Β. Σποράδων έχει επενδύσει στη διαδικασία ς δηλώσεις ΟΣΔΕ και πέρυσι αναδείχθηκε η πρώτη πύλη εισς δεδομένων. Από αυτή τη διαδικασία, μέχρι τώρα ο Συνεταιρισμός είχε έσοδα από 120.000 έως 150.000 ευρώ αλλά από αυτά μόνο ένα 20% μένει ως καθαρό κέρδος στην οργάνωση.

Ακόμη είπε   ότι από φέτος οι τιμές που ζητούν από τους παραγωγούς κυμαίνονται μεταξύ 30-80 ευρώ, αν με τον αριθμό των κτημάτων που διαθέτουν και πρόσθεσε:  “Ο κ. Πρίντζος έχει και τα και τη φιλοδοξία να διεκδικήσει θέσεις και αξιώματα και να χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών. Όμως πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό” .

Τέλος ανέφερε ότι βασικό πρόβλημα για τους αποτελούν οι δασικές χάρτες και το γεγονός ότι μπορεί ένας αγρότης για να δικαιωθεί στο τέλος μπορεί να κληθεί να πληρώσει πολλά και υπογράμμισε:  “Εμείς αυτό που ζητάμε είναι όσοι αγρότες έχουν κάνει δήλωση ΣΔΕ για χρόνια οι εκτάσεις που φαίνονται καλλιεργήσιμες να μην αμφισβητούνται ως δασικές. Αυτό θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση που για την ώρα μας το υπόσχεται προφορικά και δεν κάνει κάτι παρά ασχολείται με τις παρατάσεις και τα φραγκοδίφραγκα εισφορές στον ΕΛΓΑ”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση