Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Άσκηση ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικής Βόλου στο Χιονοδρομικό Πηλίου
Άσκηση  ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικής Βόλου στο Χιονοδρομικό Πηλίου

Άσκηση ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικής Βόλου στο Χιονοδρομικό Πηλίου

Δύο εγκλωβισμένους χιονοδρόμους, καθώς και έναν που χάθηκε, λόγω της κακοκαιρίας και τραυματίστηκε, διέσωσαν πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, σε που έγινε το πρωί της Τρίτης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Το σενάριο περιελάμε την αναγγελία του συμβάντος από το χιονοδρομικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για το πρόβλημα στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού και τον εγκλωβισμό χιονοδρόμων στους εναέριους αναβατήρες.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Θεσσαλίας για να συνδράμει με την ομάδα των ορειβατών. Στη και απεγκλωβισμό από τους εναέριους αναβατήρες πήραν μέρος δύο τεελής ομάδες της Ειδικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (ΟΔ) και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού απεγκλωβίστηκαν οι χιονοδρόμοι.

Ταυτόχρονα λόγω άσχημων καιρικών φαινομένων ένας χιονοδρόμος που βγήκε εκτός πίστας ειδοποίησε ότι έπεσες σε χαράδρα και τραυματίστηκε και με τη συνδρομή της Κυνοφιλικής Ομάδας της 8ης ΕΜΑΚ έγινε αναζήτηση και εντοπισμός του και στη συνέχεια η μεταφορά του με ομάδα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Η άσκηση είχε σκοπό τη των δύο υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Χιονοδρομικού Κέντρου σε περίπτωση τέτοιου συμβάντος, αλλά και την συνεχή εκπαίδευση για την ΟΔ της 8ης ΕΜΑΚ σε καταστάσεις που απαιτούν εξειδίκευση και εφαρμογή όσων έχουν διδαχτεί ως τώρα.

Η ευχαριστεί τη Διοίκηση και το Προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου για την επί χρόνια στήριξη της εκπαίδευσής τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση