Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Άσκηση ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικής Βόλου στο Χιονοδρομικό Πηλίου
Άσκηση  ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικής Βόλου στο Χιονοδρομικό Πηλίου

Άσκηση ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικής Βόλου στο Χιονοδρομικό Πηλίου

Δύο εγκλωβισμένους χιονοδρόμους, καθώς και έναν που χάθηκε, λόγω της κακοκαιρίας και τραυματίστηκε, διέσωσαν πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , σε άσκηση που έγινε το πρωί της Τρίτης στο .

Το σενάριο περιελάμβανε την αναγγελία του συμβάντος από το χιονοδρομικό κέντρο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για το πρόβλημα στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού και τον εγκλωβισμό χιονοδρόμων στους εναέριους αναβατήρες.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας για να συνδράμει με την ομάδα των ορειβατών. Στη διάσωση και απεγκλωβισμό από τους εναέριους αναβατήρες πήραν μέρος δύο τετραμελής ομάδες της Ειδικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (ΟΟΕΔ) και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού απεγκλωβίστηκαν οι χιονοδρόμοι.

Ταυτόχρονα λόγω άσχημων καιρικών φαινομένων ένας χιονοδρόμος που βγήκε εκτός πίστας ειδοποίησε ότι έπεσες σε χαράδρα και τραυματίστηκε και με τη συνδρομή της Κυνοφιλικής Ομάδας της 8ης ΕΜΑΚ έγινε αναζήτηση και εντοπισμός του και στη συνέχεια η μεταφορά του με ομάδα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Η άσκηση είχε σκοπό τη συνεργασία των δύο υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Χιονοδρομικού Κέντρου σε περίπτωση τέτοιου συμβάντος, αλλά και την συνεχή εκπαίδευση για την ΟΟΕΔ της 8ης ΕΜΑΚ σε καταστάσεις που απαιτούν εξειδίκευση και εφαρμογή όσων έχουν διδαχτεί ως τώρα.

Η 8η ΕΜΑΚ ευχαριστεί τη Διοίκηση και το Προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου για την επί χρόνια στήριξη της εκπαίδευσής τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση