Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Άσκηση ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικής Βόλου στο Χιονοδρομικό Πηλίου
Άσκηση  ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικής Βόλου στο Χιονοδρομικό Πηλίου

Άσκηση ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικής Βόλου στο Χιονοδρομικό Πηλίου

Δύο εγκλωβισμένους χιονοδρόμους, κθώς κι έναν που χάθηκε, λόγω της ς και τραυματίστηκε, διέσωσαν πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, σε άσκηση που έγινε το πρωί της Τρίτης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Το σενάριο περιελάμβανε την αναγγελία του συμβάντος από το χιονοδρομικό κέντρο στην Βόλου για το πρόβλημα στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού και τον εγκλωβισμό χιονοδρόμων στους εναέριους αναβατήρες.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Θεσσαλίας για να συνδράμει με την ομάδα των ορειβατών. Στη διάσωση και απεγκλωβισμό από τους εναέριους αναβατήρες πήραν μέρος δύο τετραμελής ομάδες της Ειδικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (ΟΔ) και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού απεγκλωβίστηκαν οι χιονοδρόμοι.

Ταυτόχρονα λόγω άσχημων καιρικών φαινομένων ένας χιονοδρόμος που βγήκε εκτός πίστας ειδοποίησε ότι έπεσες σε δρα και τραυματίστηκε και με τη συνδρομή της Κυνοφιλικής Ομάδας της 8ης ΕΜΑΚ έγινε αναζήτηση και εντοπισμός του και στη συνέχεια η μεταφορά του με ομάδα από την Βόλου.

Η άσκηση είχε σκοπό τη συνεργασία των δύο υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Χιονοδρομικού Κέντρου σε περίπτωση τέτοιου συμβάντος, αλλά και την συνεχή εκπαίδευση για την ΟΔ της 8ης ΕΜΑΚ σε καταστάσεις που απαιτούν εξειδίκευση και εφαρμογή όσων έχουν διδαχτεί ως τώρα.

Η ευχαριστεί τη Διοίκηση και το Προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου για την επί χρόνια στήριξη της εκπαίδευσής τους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση