Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ασφαλτικά και τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων στην Δ.Ε. Μουρεσίου 
Ασφαλτικά και τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων στην Δ.Ε. Μουρεσίου 

Ασφαλτικά και τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων στην Δ.Ε. Μουρεσίου 

Ένα νέο μεγάλο έργο στήριξης της αγροτικής οικονομίας δρομολογήθηκε στον Δήμο ς – Μουρεσίου και αφορά στην αποκατάσταση – βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στην Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου με προϋπολογισμό 1.425.000 €.

Περισσότερα από 11.200 μέτρα αγροτικών δρόμων σε 11 περιοχές της ΔΕ Μουρεσίου θα αναβαθμιστούν και θα προσφέρουν ασφαλέστερες συνθήκες μετακινήσεων και ταχύτερες μεταφορές.

«Σε συνέχεια ανάλογων παρεμβάσεών μας για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας και σε άλλες περιοχές του Δήμους μας, για την ανάπτυξη νέων κλειστών αρδευτικών δικτύων, την τόνωση του πρωτογενούς τομέα κ.ά., σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με τη συνδρομή της ς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έργα στήριξης της τοπικής οικονομίας και συγκράτησης του αγροτικού πληθυσμού στα χωριά του.

Χιλιάδες μέτρα χωματόδρομων, αναφέρει ο Δήμαρχος ς – Μουρεσίου  Παν. Κουτσάφτης, αναβαθμίζονται με τεχνικά έργα, με τάφρους για την απορροή των υδάτων, με εξυγιάνσεις κατά των διαβρώσεων – κατολισθήσεων, με νέα ασφαλτικά ή τσιμεντοστρώσεις ενισχυμένες με μεταλλικά πλέγματα κ.ά.

Καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες προσβασιμότητας σε πάρα πολλές αγροτικές , λειτουργούν, μαζί με άλλες παρεμβάσεις, ως επιταχυντές ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.

Παράλληλα, οι τεχνικές βελτιώσεις που θα υλοποιηθούν με αντιδιαβρωτικά έργα, διευθετήσεις κ.ά., θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και καλλιεργειών από ακραία και άλλες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.»

Οι παρεμβάσεις

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες :

ενική εξυγίανση των υφισταμένων οδών είτε αυτά είναι με επικάλυψη τσιμέντου είτε είναι απλά χωματόδρομοι

• Μικρές βελτιώσεις στο κατάστρωμα των αγροτικών οδών και αποξηλώσεις παλαιών τμημάτων οδών, οι οποίοι καταλαμβάνονται από παλαιά σκυροδέματα (άοπλα)

• Κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων στο μεγαλύτερο τμήμα των οδών.

• Κατασκευή σωληνωτών και ισόπεδες διαβάσεις.

• Εργασίες οδοστρωσίας: κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους και βάσης

• Ασφαλτικές εργασίες: κατασκευή Ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας με χρήση κοινής ασφάλτου

• Επίστρωση με πάχους 10,00 εκ. με ενίσχυση με μεταλλικό πλέγμα.

Οι οδοί αναλυτικά:

1. Δ.Ε. Μούρεσι (Ανήλιο): Τμήμα αγροτικού δρόμου από διασταύρωση δρόμου Ανήλιου – Πλάκας Αγ. Ιωάννη προς Παναγία Φανερωμένη συνολικού μήκους 1526,00 μέτρων. Το πλάτος του συγκεκριμένου αγροτικού δρόμου είναι από 3,50 μ. έως 4,00 μ. Η στρώση θα είναι από με ενίσχυση αυτού με μεταλλικό πλέγμα. Σε ένα τμήμα του δρόμου θα χρειαστεί επιπλέον εξυγίανση στην ανάντι πλευρά του δρόμου και συρματοκιβωτίων για την προστασία της οδού από έντονη διάβρωση λόγω των βροχοπτώσεων.

2. Δ.Ε. Μούρεσι (Μούρεσι): Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή Μπαλέικα συνολικού μήκους 497 μέτρων.

3. Δ.Ε. Μούρεσι (Μούρεσι): Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή θερμοκήπια Καραγιάννη συνολικού μήκους 315 μέτρων.

4. Δ.Ε. Μούρεσι (Μούρεσι): Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή Αγία Παρασκευή συνολικού μήκους 215 μέτρων.

5. Δ.Ε. Μούρεσι (Μούρεσι): Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή Σταυρός συνολικού μήκους 1770,00 μέτρων. Σε όλο το μήκος θα κατασκευαστεί χωμάτινη τριγωνική τάφρος για την απορροή των ομβρίων υδάτων.

6. Δ.Ε. Μούρεσι (Τσαγκαράδα) : Τμήμα αγροτικού δρόμου από την διασταύρωση του Εθνικού δικτύου στην περιοχή Αγία Παρασκευή προς την περιοχή Άθωνα συνολικού μήκους 1910,00 μ. Τα πρώτα 445 μέτρα θα κατασκευαστούν με άσφαλτο και τριγωνική τάφρο με σκυρόδεμα για την απορροή των ομβρίων υδάτων. Τα υπόλοιπα 1465 μέτρα θα κατασκευαστούν με τσιμέντο και επιπλέον θα κατασκευαστεί χωμάτινη τριγωνική τάφρος για την απορροή των ομβρίων υδάτων. Η στρώση θα είναι από σκυρόδεμα με ενίσχυση αυτού με μεταλλικό πλέγμα.

7. Δ.Ε. Μούρεσι (Ξουρίχτι): Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή Λιμνιώνα από το σημείο του κτήματος Καρασταμάτη έως την του Λιμνιώνα, εκτός από ένα τμήμα που είναι ήδη ασφαλτοστρωμένο. Το συνολικό μήκος του δρόμου που θα αποκατασταθεί και βελτιωθεί είναι 1985,00 μέτρα. Η στρώση θα είναι από σκυρόδεμα με ενίσχυση αυτού με μεταλλικό πλέγμα και επιπλέον θα κατασκευαστεί χωμάτινη τριγωνική τάφρος για την απορροή των ομβρίων υδάτων.

8. Δ.Ε. Μούρεσι (Κισσός): Τμήμα αγροτικού δρόμου στα όρια του Οικισμού με αρχή από το σημείο επαφής με την επαρχιακή οδό Κισσού – Εθνικής οδού (κύκλωμα Πηλίου) και τέλος σε τσιμεντοστρωμένο τμήμα της οδού, στο άκρο του Οικισμού. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 695,00 μέτρα.

9. Δ.Ε. Μούρεσι (Κισσός) : Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή Νταιμάκι. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 890,00 μέτρα.

10. Δ.Ε. Μούρεσι (Κισσός) : Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή Προφήτης Ηλίας – Πλατάνια. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 1015,00 μέτρα.

11. Δ.Ε. Μούρεσι (Μούρεσι) Μούρεσι – Αλώνι : Τμήμα αγροτικού δρόμου στα όρια του Οικισμού με αρχή από το σημείο επαφής με την δημοτική οδό και τέλος στην περιοχή Αλώνι σε ήδη τσιμεντοστρωμένο τμήμα, το οποίο χρειάζεται αποξήλωση και αποκατάσταση. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 411,00 μέτρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση