Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ασφαλή πρόσβαση στην Μ. Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ασφαλή πρόσβαση στην Μ. Παναγίας Οδηγήτριας  στην Πορταριά δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ασφαλή πρόσβαση στην Μ. Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ασφαλή πρόσβαση στο της Παναγίας Οδηγήτριας στην Πηλίου δίνει η Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι της οδού πρόσβασης στη Μονή, μέχρι τη συμβολή της με το Πορταριάς-Μακρινίτσας. Παράλληλα το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση φθορών που καταγράφονται στον προαύλιο- περιβάλλοντα χώρο και σε βοηθητικούς χώρους της Μονής.

« Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική αναδεικνύουμε την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Θεσσαλίας, που είναι μοναδική και αναντικατάστατη και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας και κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνους. Ο θρησκευτικός τουρισμός ως εναλλακτική μορφή τουρισμού, παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης και διαθέτει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Χάρη στο σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο που διαθέτει η , τα μνημεία της Θεσσαλίας είναι εύκολα προσβάσιμα και εξελίσσονται σε ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών» δηλώνει ο .

Το έργο

Συγκεκριμένα οι εργασίες περιλαμβάνουν :

-Φρεζάρισμα και δημιουργία ασφαλτικού τάπητα στην οδό πρόσβασης της Μ. Παναγίας Οδηγήτριας

– Στεγανοποίηση, ενίσχυση και αποκατάσταση του γειτνιάζοντα με την οδό φορέα του βοηθητικού χώρου του υπογείου, περιμετρικά τοιχεία, και πλάκα επικάλυψης. Η

αποκατάσταση αφορά : Αποξηλώσεις πλακόστρωτου, καθαρισμό επιφανειών, απομάκρυνση σαθρών τμημάτων από σαθρά τμήματα, Εφαρμογή αναστολέα διάβρωσης σε όλη την επιφάνεια των τοιχείων και πλακών, Καμπτική ενίσχυση με ανθρακονήματα στο κάτω μέρος της πλάκας οροφής υπογείου, Επιχρίσματα και υδροφοβικό εμποτισμό, Κατασκευή στραγγιστηρίου αγωγού D= 160mm στο πίσω όριο των αποθηκών πριν την επιχωμάτωση ώστε να συλλέγονται τα κατεσδύοντα ύδατα και αποκαταστάσεις πλακόστρωτου αυλής, σχαρών, βαθμίδων, τοιχίσκων κ.λπ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση