Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αρνητικός ο επίτροπος για χρηματοδότηση από τον Δήμο Ν. Πηλίου
Αρνητικός ο επίτροπος για  χρηματοδότηση  από τον Δήμο Ν. Πηλίου

Αρνητικός ο επίτροπος για χρηματοδότηση από τον Δήμο Ν. Πηλίου

Για τη μεταφορά τριών μαθητών στο σχολείοαπό το νησί Τρίκερι

Την κεντρική Διοίκηση καταγγέλλει ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Νίκος Φορτούνας, για το θέμα της χρηματοδότησης με 5.000 € που αφορά στη μεταφορά τριών μαθητών από το νησί Τρίκερι στο σχολείο.

Σήμερα οι τρεις μαθητές (ο ένας Δημοτικού Σχολείου και οι δύο Γυμνασίου) που έχουν την ατυχία να μένουν στο νησί Παλαιό Τρίκερι, μετακινούνται εκ των ενόντων και πηγαίνουν στο σχολεία όταν μπορεί να τους μεταφέρει ο κυβερνήτης του θαλάσσιου ταξί.

Όπως είπε ο κ. Φορτούνας ο Δήμος προτίθεται να βάλει τα , αλλά δεν εγκρίνονται από τον επίτροπο, ώστε να έχουν δικαίωμα στη και στη μόρφωση και τα παιδιά αυτά και ζήτησε από την κεντρική Διοίκηση να κάνει περικοπές από τα για να διαθέσει τα αυτά.

“Το θέμα της Παιδείας είναι μεγάλο και πολύπλοκο και πρέπει να δίνουμε ρεαλιστικές λύσεις, έστω και σε βάρος της οικονομικής μας κατάστασης”, είπε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και προσθεσε: ” ο Δήμος απευθύνθηκε εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά είναι θλιβερό τρία παιδιά να μην έχουν δικαίωμα στη και στη μόρφωση, γιατί η ανάλγητη κεντρική αδυνατεί να διαθέσει 5.000 € για τη μεταφορά τους στο σχολείο.Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Πρόκειται για παιδιά γονέων πρωτογενούς παραγωγής, που δεν μπορούμε να διώξουμε από το νησί, όπου βρίσκονται καλλιεργούν και ψαρεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Φορτούνας ζήτησε από τους κυβερνώντες να κάνουν περικοπές από τα που κάνουν για να δώσουν τα χρήματα, ώστε τα παιδιά αυτά να πάνε στο σχολείο.

Ο Δήμος, ανέφερε, προτίθεται να πληρώσει αυτό το , παρά τα πενιχρά που έχει η Αυτο, αλλά τη δαπάνη δεν εγκρίνει ο επίτροπος, από τον οποίο ζήτησε να δείξει κατανόηση για το πρόβλημα που υπάρχει.

Τέλος ο δήμαρχος Ν. Πηλίου είπε ότι οι πόροι που είχε θεσμοθετήσει ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς για την Αυτοδιοίκηση, περικόπηκαν κατά 60% και σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση