Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Νοτίου Πηλίου με σύμμαχο τον καλό καιρό
Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Νοτίου Πηλίου με σύμμαχο τον καλό καιρό

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Νοτίου Πηλίου με σύμμαχο τον καλό καιρό

Αποκριάτικο ηχόχρωμα θα κυριαρχήσει την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Ενότητες του Δήμου οτίου Πηλίου, με γλέντι, χορό και πολύ κέφι. Τις ποικίλες πολιτιστικές εκ, τοπικού χαρακτήρα, συνδιοργανώνουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου με τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καιρός θα είναι πολύ καλός για την εποχή κι αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να εκδράμουν και να λάβουν μέρος στις Αποκριάτικες εκ που θα λάβουν χ σε όλα τα χωριά του Δήμου οτίου Πηλίου.

Ήδη μάλιστα οι επαγγελματίες της περιοχής ετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε οι επισκέπτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου να απολαύσουν Σαρακοστιανά εδέσματα και μια ιδιαίτερη φιλοξενία, σε ένα γιορτινό κλίμα.

Οι κυριότερες Αποκριάτικες είναι:

Έθιμο “Κατσίποδα” στη Συκή

Ο Σύλλογος Συκής Πηλίου “εώργιος Ρηματισίδης” θα αναβιώσει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα το έθιμο “Κατσίποδα”, ενώ το παραδοσιακό γαϊτανάκι θα πλέξει το τμήμα του Χορευτικού του Συλλόγου.
Θα ακολουθήσει πολύς χορός και κέρασμα για όλους όσοι παρευρεθούν.

Παρέλαση καρναβαλιστών στη Μηλίνα

Στην παραλία της Μηλίνας θα δοθεί φέτος, μετά από δύο χρόνια παύσης λόγω Covid,ένα ξέφρενο Αποκριάτικο Street Party, με παρέλαση καρναβαλιστών.

Η παρέλαση καρναβαλιστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 2.00 μ.μ.

Πέταγμα χαρταετού στις Αφέτες

Την Καθαρά Δευτέρα ο Σύλλογος Αφετών διοργανώνει πέταγμα Χαρταετού στον Λόφο Παναγίας (εξωκκλήσι Ζωοδόχου Πηγής) στις Αφέτες από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι.


Μάλιστα θα απονεμηθούν και τρία κύπελλα για το καλύτερο πέταγμα του Χαρταετού.

Επιπλέον για τους παρευρισκόμενους θα υπάρχει δωρεάν νηστίσιμος μπουφές, και άφθονο ντόπιο τσίπουρο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση