Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Νοτίου Πηλίου με σύμμαχο τον καλό καιρό
Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Νοτίου Πηλίου με σύμμαχο τον καλό καιρό

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Νοτίου Πηλίου με σύμμαχο τον καλό καιρό

Αποκριάτικο ηχόχρωμ θ κυριαρχήσει την της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Ενότητες του Δήμου οτίου Πηλίου, με γλέντι, χορό και πολύ κέφι. Τις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τοπικού χαρακτήρα, συνδιοργανώνουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου με τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καιρός θα είναι πολύ καλός για την εποχή κι αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να εκδράμουν και να λάβουν μέρος στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε όλα τα χωριά του Δήμου οτίου Πηλίου.

Ήδη μάλιστα οι επαγγελματίες της περιοχής ετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε οι επισκέπτες του Δήμου Νοτίου Πηλίου να απολαύσουν Σαρακοστιανά εδέσματα και μια ιδιαίτερη φιλοξενία, σε ένα γιορτινό κλίμα.

Οι κυριότερες Αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι:

Έθιμο “Κατσίποδα” στη Συκή

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκής Πηλίου “Γεώργιος Ρηματισίδης” θα αναβιώσει την 26 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα το έθιμο “Κατσίποδα”, ενώ το παραδοσιακό γαϊτανάκι θα πλέξει το τμήμα του Χορευτικού του Συλλόγου.
Θα ακολουθήσει πολύς χορός και κέρασμα για όλους όσοι παρευρεθούν.

Παρέλαση καρναβαλιστών στη Μηλίνα

Στην της Μηλίνας θα δοθεί φέτος, μετά από δύο χρόνια παύσης λόγω Covid,ένα ξέφρενο Αποκριάτικο Street Party, με παρέλαση καρναβαλιστών.

Η παρέλαση καρναβαλιστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 2.00 μ.μ.

Πέταγμα χαρταετού στις Αφέτες

Την Καθαρά Δευτέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφετών διοργανώνει πέταγμα Χαρταετού στον Λόφο ς (εξωκκλήσι Ζωοδόχου Πηγής) στις Αφέτες από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι.


Μάλιστα θα απονεμηθούν και τρία κύπελλα για το καλύτερο πέταγμα του Χαρταετού.

Επιπλέον για τους παρευρισκόμε θα υπάρχει νηστίσιμος μπουφές, αναψυκτικά και άφθονο ντόπιο τσίπουρο.

"Αλιεύοντας" την είδηση