Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αποκαθιστά με 1,5 εκατ. ευρώ το οδικό τμήμα Μακρυρράχη – Ανήλιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Αποκαθιστά με 1,5 εκατ. ευρώ το οδικό τμήμα Μακρυρράχη – Ανήλιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αποκαθιστά με 1,5 εκατ. ευρώ το οδικό τμήμα Μακρυρράχη – Ανήλιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά πό την Περιφέρεια Θεσσαλίας η αποκατάσταση του οδικού τμήματος – Ανήλιο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 1.500.000 .

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης της επαρχιακής οδού στην έξοδο του χωριού όπου έχει αποκοπεί κατά το ήμισυ η οδός λόγω ς κατολίσθησης. Η αποκατάσταση θα περιλαμβάνει τόσο την εξασφάλιση της ευστάθειας του ανάντη δρόμου, του οποίου μέρος έχει κατολισθήσει, όσο και το πρανούς κατάντη του δρόμου, ώστε να αποφευχθούν αποσπάσεις-καταπτώσεις σε κατώτερο τμήμα του δρόμου. Ακόμη περιλαμβάνεται η κατασκευή ενιαίας πλάκας, η οποία σε λειτουργία προβόλου θα καλύψει την περιοχή της κατολίσθησης. Στην άκρη της πλάκας, θα εκτείνεται εκατέρωθεν και κατά μήκος του δρόμου πασσαλοσυστοιχία διπλής σειράς. Πέραν του σημείου αυτού, θα γίνουν επεμβάσεις αποκατάστασης του οδοστρώματος και του επιχώματος αυτού σε παρακείμενες τοποθεσίες που έχουν υποστεί βλάβες στο οδικό τμήμα από Μακρυρράχη έως την είσοδο του Ανηλίου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:  «Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο ολοκληρωμένο παρεμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. που έχουμε εκπονήσει ως Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση του προβληματικού οδικού δικτύου Πηλίου, μετά τις πρωτοφανείς θεομηνίες του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2018. Σχεδιάσαμε, μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. και Σποράδων Δ. Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, χρηματοδοτήσαμε, δημοπρατήσαμε και προχωράμε σε ένα ακόμη έργο για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας τμημάτων στο οδικό δίκτυο του Πηλίου. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που ενισχύει την ασφαλή των ανθρώπινων κοινοτήτων. Κάθε έργο για εμάς αποτελεί μια στοχευόμενη παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας.

Οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας. Τα διατηρούν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία».

Στην υπογραφή σύμβασης παραβρέθηκαν ακόμη η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνγησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης, Πολιτικής Προστασίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Γρηγόρης Ιγγλέσης, ο αντιπεριφερειάρχης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων -Απασχόλησης –Εμπορίου Θανάσης Μόρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Χωροταξίας Γιάννης Τέας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Β. Σποράδων Σάκης Ζλατούδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση