Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αποκαθιστά με 1,5 εκατ. ευρώ το οδικό τμήμα Μακρυρράχη – Ανήλιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Αποκαθιστά με 1,5 εκατ. ευρώ το οδικό τμήμα Μακρυρράχη – Ανήλιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αποκαθιστά με 1,5 εκατ. ευρώ το οδικό τμήμα Μακρυρράχη – Ανήλιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η αποκατάσταση του οδικού τμήματος Μακρυρράχη – Ανήλιο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης της επαρχιακής οδού στην έξοδο του χωριού Μακρυρράχη όπου έχει αποκοπεί κατά το ήμισυ η οδός λόγω εκδήλωσης κατολίσθησης. Η αποκατάσταση θα περιλαμβάνει τόσο την εξασφάλιση της ευστάθειας του ανάντη δρόμου, του οποίου μέρος έχει κατολισθήσει, όσο και το πρανούς κατάντη του δρόμου, ώστε να αποφευχθούν αποσπάσεις-καταπτώσεις σε κατώτερο τμήμα του δρόμου. Ακόμη περιλαμβάνεται η κατασκευή ενιαίας πλάκας, η οποία σε λειτουργία προβόλου θα καλύψει την περιοχή της κατολίσθησης. Στην άκρη της πλάκας, θα εκτείνεται εκατέρωθεν και κατά μήκος του δρόμου πασσαλοσυστοιχία διπλής σειράς. Πέραν του σημείου αυτού, θα γίνουν επεμβάσεις αποκατάστασης του οδοστρώματος και του επιχώματος αυτού σε παρακείμενες τοποθεσίες που έχουν υποστεί βλάβες στο οδικό τμήμα από Μακρυρράχη έως την είσοδο του Ανηλίου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής:  «Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ που έχουμε εκπονήσει ως Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση του προβληματικού οδικού δικτύου Πηλίου, μετά τις πρωτοφανείς θεομηνίες του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2018. Σχεδιάσαμε, μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δ. Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, χρηματοδοτήσαμε, δημοπρατήσαμε και προχωράμε σε ένα ακόμη έργο για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας τμημάτων στο οδικό δίκτυο του Πηλίου. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που ενισχύει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Κάθε έργο για εμάς αποτελεί μια στοχευόμενη παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας.

Οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας. Τα έργα διατηρούν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία».

Στην υπογραφή σύμβασης παραβρέθηκαν ακόμη η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνγησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης, Πολιτικής Προστασίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Γρηγόρης Ιγγλέσης, ο αντιπεριφερειάρχης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων -Απασχόλησης –Εμπορίου Θανάσης Μόρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Χωροταξίας Γιάννης Τέας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Β. Σποράδων Σάκης Ζλατούδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση