Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αποκατάσταση αστοχίας στον επαρχιακό δρόμο διασταύρωση προς Κισσό
Αποκατάσταση αστοχίας στον επαρχιακό δρόμο διασταύρωση προς Κισσό

Αποκατάσταση αστοχίας στον επαρχιακό δρόμο διασταύρωση προς Κισσό

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, οι του έργου «Αποκατάσταση αστοχίας στον επαρχιακό δρόμο διασταύρωση προς Κισσό», προϋπολογισμού 196.800,00€.

Το έργο υλοποιείται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα μαγνησίας και Σποράδων.

Πρόκειται για έργο που αφορά στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση βλαβών που έγιναν στην επαρχιακή οδό προς τον Κισσό  στην είσοδο  προς τον οικισμό  ακριβώς μετά την διασταύρωση του κυκλώματος του Πηλίου και της συμβολής με την οδό ΧΑΝΙΑ –ΚΙΣΣΟΣ μετά από έντονη & συνεχή βροχόπτωση.

Στον συγκεκριμένο σημείο εκδηλώθηκε κατολίσθηση στο κατάντι της οδού πρανές με αποτέλεσμα να αποκοπεί η μισή οδός  και η επικοινωνία με τον οικισμό να είναι προβληματική.  Το πλάτος της οδού (ασφάλτου) στο σημείο αστοχίας κυμαίνεται από 6,0 έως 6,50m.

Κατασκευάζονται δύο είδη τοίχου αντιστήριξης:

α) Τοίχοι αντιστήριξης με συρματοκιβώτια

β)Τοίχος αντιστήριξης τύπου βαρύτητας από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 και οπλισμούς B500c.

Επίσης, προκειμένου να οδηγηθούν όλα τα νερά εκτός της κατολισθαίνουσας μάζας ανακατασκευάζεται  η τριγωνική τάφρος απορροής στο ανάντι όριο της οδού με βάση τις απαιτούμενες  προδιαγραφές.

Η μελέτη συντάχθηκε από την Υπηρεσία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων τμήμα συγκοινωνιακών της Π.Ε.  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στη βελτίωση των συνθηκών της ασφαλούς μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και με την ολοκλήρωσή του θα αποκαταστήσει την διέλευση προς τον Κισσό.

Οι εργασίες προχωρούν με εντατικό ρυθμό και πριν τη θερινή περίοδο θα έχουν ολοκληρωθεί. Ανάλογα έργα, αποκαταστάσεις οδών που υπέστησαν ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα, πραγματοποιούμε σε πολλά σημεία της ηπειρωτικής και νησιωτικής Μαγνησίας, με σκοπό την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής #Castaways στο #Πήλιο #BBC #Paramount #Πήλιο - https://t.co/Ajs2TM2Csw -

  • Κατασχέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης στο Βόλο #ακατέργαστηκάνναβη #Βόλος - https://t.co/puHmjj9imR -

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

"Αλιεύοντας" την είδηση