Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Απάτη με δήθεν κρατήσεις δωματίων στη Μαγνησία
Απάτη με δήθεν κρατήσεις δωματίων στη Μαγνησία

Απάτη με δήθεν κρατήσεις δωματίων στη Μαγνησία

Μετά από Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, απατεώνες καλούν τηλεφωνικά και επιμένουν να κάνουν κράτηση δωματίου για διακοπές. Οι τηλεφωνικές είναι ιδιαίτερα αυξημένες τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στη και ειδικά στο Πήλιο.

Στην τηλεφωνική επι, αρχικά εκφράζουν την επιθυμία για κρατήσεις δωματίων και στη συνέχεια ζητούν από τους επαγγελματίες στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή καρτών για να κάνουν την κατάθεση του ποσού.

Σε περίπτωση που ο επαγγελματίας ανταποκριθεί δίνοντας για παράδειγμα το IBAN (GRXXXXX) , ο πελάτης «φάντασμα» ζητάει περισσότερα στοιχεία και στέλνει υποτιθέμενα μηνύματα τραπεζών (π.χ. Εθνική, Alpha Bank) στα οποία ζητούνται προσωπικοί κωδικοί για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Με αυτό τον τρόπο στον επαγγελματία εμφανίζεται το «ΣΦΑΛΜΑ» ή «ΑΠΟΤΥΧΙΑ» , αλλά ο απατεώνας έχει καταφέρει να υποκλέψει τους τραπεζικούς κωδικούς σύνδεσης (ebanking). Έτσι αποκτά πρόσβαση στο ebanking του επαγγελματία και αφαιρεί ό,τι υπάρχει από όλους τους λογαριασμούς που είναι συνδεδεμένοι με το συγκεκριμένο e-banking.

Αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν μέσω διαδικτύου.

Ένα περιστατικό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες επανειλημμένα στο Πήλιο, είναι η τηλεφωνική επι από κάποιον που παρουσιάζεται με το επώνυμο «Οικονόμου» και καλεί επίμονα από το 6940889502 ή από το 6940984791 για να κάνεις κρατήσεις σε καταλύματα.

Ο υποτιθέμενος «κ.Οικονόμου» ακολουθεί την παραπάνω διαδικασία για να αποκτήσει πρόσβαση στο ebanking των επαγγελματιών, στέλνοντας μηνύματα από Εθνική ή Alpha Bank (επιμένοντας στη με τις συγκεκριμένες ) και ζητώντας ολοκλήρωση της συναλλαγής με την καταχώρηση των προσωπικών κωδικών σύνδεσης στην .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση