Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Απασχόληση σε 50 οικογένειες προσφέρει ο Δήμος Ν. Πηλίου
Απασχόληση σε 50 οικογένειες προσφέρει ο Δήμος Ν. Πηλίου

Απασχόληση σε 50 οικογένειες προσφέρει ο Δήμος Ν. Πηλίου

Τους δεσμούς της κοινωνικής συνοχής, την τοπική απασχόληση και τονώνει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου να προχωρήσει, αξιοποιώντας τη νομοθεσία, στην απευθείας ανάθεση υλοτόμησης περιοχών στη Δ.Ε. Μηλεών στον τοπικό δασικό συνεταιρισμό «Κένταυρος».

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη μείζονα μειοψηφία να διαφωνεί με τη στήριξη ενός τοπικού συνεταιρισμού, αντιπροτείνοντας τη διαδικασία της δημοπρασίας στην οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις από όλη την .

«Η νομιμότητα και το συμφέρον του Δήμου, βρίσκονται στην κορυφή των αρχών που διέπουν τη Δημοτική Αρχή σε κάθε της απόφαση και ενέργεια. Ακολουθήσαμε τη διαδικασία απευθείας ανάθεσης, έχοντας στο μεταξύ διασφαλίσει υψηλότατα οικονομικά οφέλη για τα του Δήμου.

Έτσι, εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευαγ. Νασιόπουλος, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ορίζει σε τις τιμές ανά κυβικό χωρικό μέτρο (5,10 για ξυλεία οξυάς και 6,10 για αείφυλλα-πλατύφυλλα), εμείς πετύχαμε ο δασικός Συνεταιρισμός που έχουν συστήσει 50 περίπου οικογένειες από τη ΔΕ Μηλεών, να προσφέρει στο Δήμο διπλάσιες τιμές από τις οριζόμενες στο .

Πρόκειται για ξυλεύσεις που θα γίνουν στα του δάσους, όπως έχουν προσδιοριστεί από την διαχειριστική μελέτη, επιπλέον της υλοτόμησης που έγινε στην περιοχή για την κάλυψη των αναγκών σε ξυλεία των τοπικών κοινωνιών.

Πρώτα καλύφθηκαν οι ανάγκες των τοπικών κατοίκων σε ξυλεία για και στη συνέχεια προχωρούμε στην εμπορική αξιοποίηση τμημάτων του δάσους. Τα οφέλη για το Δήμο θα είναι σημαντικά καθώς η διπλάσια τιμή που προσφέρει ο Συνεταιρισμός, όχι μόνο υπερκαλύπτει την αξία που ορίζει το Υπουργείο αλλά θα αποφέρει και σημαντικά έσοδα για τα του Δήμου.

Μάλιστα η μειοψηφία που καταψήφισε την απευθείας ανάθεση σε ένα ντόπιο συνεταιριστικό σχήμα, έκρινε πολύ υψηλή την τιμή συμφωνίας αλλά επέμενε στη δημοπρασία για να μην μείνουν τα κέρδη της δραστηριότητας σε ντόπιες οικογένειες.

Εμείς αξιοποιώντας το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την απευθείας ανάθεση, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την τοπική , να ενισχύσουμε τους δεσμούς κοινωνικής συνοχής, να δημιουργήσουμε συνθήκες για να μείνουν οι στα χωριά και να εργαστούν στα .

Παράλληλα, καταλήγει ο κ. Νασιόπουλος, στέλνουμε σε όλους τους δημότες που βιώνουν την πρωτοφανή οικονομική κρίση το ξεκάθαρο μήνυμα πως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, η παρούσα Δημοτική Αρχή, βρίσκεται αρωγός σε κάθε βήμα τους και διαθέτει όλες τις δυνάμεις της για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης.

YLOTOMOI 2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση