Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Αντιρρήσεις του ΑΚΕΠ στην ΡΑΕ για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου
Αντιρρήσεις του ΑΚΕΠ στην ΡΑΕ για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Αντιρρήσεις του ΑΚΕΠ στην ΡΑΕ για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Μετά και την τελευταία εξέλιξη,  δηλαδή την αίτηση της εταιρείας ΤΕΡΝΑ .Β.Ε.Τ.Ε. για την εγκατάσταση /Γ (ανεμογεννητριών) στο όρος Τισαίο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, η () άσκησε Αντιρρήσεις (υπ’ αρ. πρωτ. Ι-295400/28.01.2021), ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), μέσω του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου του   Ευσταθίου Ζηργάνου.

Η τελευταία αυτή αίτηση της εν λόγω εταιρίας, έρχεται να συμπληρώσει μία σειρά αιτήσεων, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη πάρει έγκριση και περιλαμβάνουν την εγκατάσταση περί των 200 (διακοσίων) και πλέον /Γ, από το Νεοχώρι έως και το Τρίκερι με ότι αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αφού :

  1. Το μαζί με τους οικισμούς του, αποτελεί εκ του νόμου Τόπο εθνικής αξίας και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, όχι βιομηχανική περιοχή.
  2. Πρόκειται για κατοικημένη περιοχή 10.000 ατόμων με πλήθος τουριστών και δεκάδες χωριά και οικισμούς, βρύσες, μονοπάτια, μοναστήρια, κτήματα, δάση, χορτολιβαδικές εκτάσεις και άλλα.
  3. Ο της ΔΕΗ στον Λαύκο λειτουργεί επί σειρά ετών κοντά στις κατοικίες καταχρηστικά για την υγεία και θα  έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί.
  4. Μας έχει δε απομείνει πλέον μόνον η , ο και ο Τουρισμός, που έχει πλέον κλονιστεί πολύ σοβαρά κι αυτός.

Αποκλείεται λοιπόν στον μικρό αυτό τόπο η εγκατάσταση ενός θηριώδους Βιομηχανικού Πάρκου με πλέον των 200 Α/Γ από Αφέτες μέχρι Τρίκερι, η αλλοίωση της φυσιογνωμίας και η μείωση της αξίας του, τόσο για τους ως άνω λόγους, όσο και άλλους πολλούς, όπως διάβρωσης, κατολισθήσεων, πλημμύρας, πυρκαγιάς, μελισσοκομίας και θορύβου.

Ήδη στις 10/07/2020 σε του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώσαμε τους βουλευτές και την Περιφέρεια, ενώ με την υπ’ αρ. 290/18/12/2019 απόφαση σύσσωμο το τάχθηκε ενάντια σε αυτή την προοπτική, ζητώντας ρύθμιση, είτε μέσω του Προεδρικού Διατάγματος για τους οικισμούς στο , είτε μέσω της αναθεώρησης του Ειδικού Χωροταξικού για τις , είτε και νωρίτερα με Υπουργική Απόφαση.

Καλούμε συνεπώς να συμμορφωθεί μαζί με τις εταιρείες και τους μελετητές, που για άλλη μια φορά επιδεικνύουν τεράστιο έλλειμμα χωροταξικού σχεδιασμού, καταστρέφοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου σήμερα, όπως και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) να ενεργήσει, βέβαια.

Τέλος, καλούμε τους δημότες του Νοτίου Πηλίου να βρίσκονται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση και να πλαισιώσουν τις αγώνα πολιτών, που πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, διότι τα πολλά λόγια και οι παχυλές εξαγγελίες, που ανέξοδα έχουν ειπωθεί επάνω στο θέμα αυτό μέχρι σήμερα, τείνουν να μας φέρουν δυστυχώς ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων,

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση