Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αντιρρήσεις Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου στη ΡΑΕ για τις ανεμογεννήτριες
Αντιρρήσεις Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου στη ΡΑΕ για τις ανεμογεννήτριες

Αντιρρήσεις Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου στη ΡΑΕ για τις ανεμογεννήτριες

Με αφορμή την αίτηση της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε. για την εγκατάσταση Α/Γ (ανεμογεννητριών) στο όρος Τισαίο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου  άσκησε αντιρρήσεις (υπ’ αρ. πρωτ. Ι-295400/28.01.2021), ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), μέσω του νομικού συμβούλου Σπ. Δεσύλλα.

Όπως -μεταξύ άλλων- αναφέρεται: “Στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σηπιάδος, το Τισαίον όρος, βρίσκεται πλησίον σε προστατευμένη περιοχή 2000, (η περιοχή σταματάει στην όμορη Δημοτική ενότητα Αφετών) και ανήκει στις Ζώνες ειδικής προστασίας και Τόπος Κοινοτικής Σημασίας.

Επιπρόσθετα, η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου αλλά και ειδικότερα η Δημοτική Ενότητα Σηπιάδος, αποτελούν πολυσύχναστούς τουριστικούς προορισμούς και διαθέτουν πολλαπλά τουριστικά καταλύματα, ως εκ τούτου και σύμφωνα με το ΕΠΧΣΑΑ για τις η χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων δεν επιτρέπεται στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σηπιάδος, του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Τέλος στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σηπιάδος, υπάρχουν δύο λατομεία, το Λατομείο Ψωφάκη και το Λατομείο της Φελέκης. Σύμφωνα με το ΕΠΧΣΑΑ για τις ΑΠΕ, η χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων δεν επιτρέπεται εντός των περιοχών που φιλοξενούν λατομεία, και επιφανειακές μεταλλευτικές και εξορυκτικές ζώνες.

Επειδή, για τους παραπάνω λόγους, άδικα κατατέθηκε η προσβαλλόμενη αίτηση για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 45MW.

Επειδή, έχουμε πρόδηλο έννομο συμφέρον για την άσκηση της υπό κρίση προσφυγής- αντιρρήσεων, αφού είμαστε νομής, κάτοχοι και κύριοι, της περιοχής που η αίτηση αποτυπώνει να πραγματοποιηθεί το αιολικό πάρκο.

Επειδή, η παρούσα προσφυγή – αντιρρήσεις μας είναι νόμιμές, βάσιμές και αληθινές και ασκούνται προσηκόντως και εμπροθέσμως Ενώπιον Σας.

Επειδή, προσκομίζουμε και επικαλούμαστε προς απόδειξη των ισχυρισμών μας, στοιχεία και δεδομένα νομικά και πραγματικά τεκμηριωμένα.

Για τους λόγους αυτούς και με την ρητή επιφύλαξη παντός άλλου νομίμου δικαιώματός μας, ΖΗΤΟΥΜΕ

Να γίνουν δεκτές οι αντιρρήσεις μας.

Να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. Πρωτοκόλλου Γ-010258/02.12.2020 Αίτησης που υπέβαλε η εταιρία Τέρνα Ενεργειακή Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρία Α.Ε., στην Αρμόδια Ρυθμιστική αρχή ενέργειας.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση