Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αντιπολίτευση: Όχι σε υπαναχωρήσεις για τον Βιολογικό Καλών Νερών
Αντιπολίτευση: Όχι σε υπαναχωρήσεις για τον Βιολογικό Καλών Νερών

Αντιπολίτευση: Όχι σε υπαναχωρήσεις για τον Βιολογικό Καλών Νερών

Κάλεσμα στους φορείς της Μαγνησίας να στρατευτούν στον κοινό σκοπό υπεύθυνα και χωρίς πρόσκαιρα μικροκομματικά συμφέροντα ώστε να πεισθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου οτίου Πηλίου και η Περιφέρεια ς που έχει αναλάβει με προγραμματική να δημοπρατήσει το έργο “Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων, Επεξς Λυμάτων και Διάθεση Εκροής του Οικισμού Καλών ερών Δ.Ε. Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου”, απευθύνει όλη η δημοτική ομάδα της μείζονος αολίτευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Απόλυτη και άμεση προτεραιότητά μας την περίοδο που εμείς ήμασταν Δημοτική Αρχή ήταν η σύνταξη μελέτης και η αδειοδότησή της. Τα καταφέραμε εν μέσω δυσμενών συνθηκών στα χρόνια των μνημονίων για την Ελλάδα και τον Δήμο (μειώσεις σε ποσοστό έως 60% των επιχορηγήσεων των Δήμων, κάπιταλ κοντρόλ) να συντάξουμε και να αδειοδοτήσουμε, την συγκεκριμένη μελέτη με ΑΠΟΛΥΤΑ τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά γεωγραφικής τοποθέτησης και όχι με μικροεξυπηρετήσεις “δικών μας ψηφοφόρων”.

Η νύν δημοτική αρχή μή θέλοντας να δυσαρεστήσει το ελάχιστο εκλογικό ακροατήριο που αντιδρά σε ένα τέτοιο μεγάλο έργο πνοής για όλο το Νότιο Πήλιο, αλλά και για όλον τον Παγασητικό γενικότερα το αναβάλλει.

Μάλιστα στην Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλών Νερών και στο θέμα του Βιολογικού η Δημοτική Αρχή απάντησε ότι ”εξετάζει άλλες λύσεις” που πρακτικά σημαίνει ακύρωσή του.

Στο παρελθόν επικαλούνταν έλλειψη πόρων για την πληρωμή της δαπάνης του μή επιλέξιμου ΦΠΑ πράγμα που δεν μπορεί να πείσει ούτε τον πιό δύσπιστο.

Καθαρός Παγασητικός δεν γίνεται χωρίς την συμμετοχή όλων των παράκτιων Δήμων. Ο με ακτογραμμή από το Μαλάκι έως και την Νέα Αγχίαλο και ο Δήμος Αλμυρού από τα όρια του Δήμου μέχρι και την έξοδο του Παγασητικού προς το Αιγαίο πέλαγος έχουν ήδη θωρακίσει από υγειονομική τον Παγασητικό κόλπο.

Χωρίς καμία κάλυψη αυτή την στιγμή είναι το από Μαλάκι έως Τρίκερι, επηρεάζοντας όλον τον Παγασητικό.

Καλούμε αυτή την ύστατη ώρα, όλοι μαζί από κοινού να βοηθήσουμε ώστε να δημοπρατηθεί το παραπάνω έργο, να σταθούμε υπεύθυνα και μακριά από πρόσκαιρες μικροπολιτικές σκοπιμότητες, παραδίδοντας στα παιδιά μας και στον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής αυτό που εμείς ονειρευτήκαμε, έναν καθαρό υδροφόρο ορίζονται και ένα καθαρό Παγασητικό, παρακαλούμε βοηθήστε την περιοχή μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση