Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ανοικτό το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας
Ανοικτό το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας

Ανοικτό το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας

Ανοικτό και πάλι από 15 Ιουνίου 2020 το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας.

Το Μουσείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας και  αποτελεί εξαιρετική αφορμή για ομαδικές, οικογενειακές ή και μεμονωμένες αποδράσεις με στόχο τον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο.

Σε συνδυασμό με την ομορφιά του τοπίου, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του πηλιορείτικού χωριού αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής, η επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία και συμπληρώνει την περιήγηση του επισκέπτη στη Μακρινίτσα.

Στο Μουσείο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνια και μοναδικά εκθέματα με προέλευση από τους ναούς του οικισμού, όπως η μαρμάρινη ανάγλυφη της δεόμενης Θεοτόκου Μακρινιτίσσης, του 13ου αιώνα, μεταβυζαντινές εικόνες αξιόλογων αγιορειτικών και τοπικών εργαστηρίων, έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, ζωγραφικά προσκυνητάρια, έργα αργυροχρυσοχοΐας και ιερά κειμήλια, τα περισσότερα μοναδικά στο είδος τους.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν την επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο της Μακρινίτσας αληθινή βιωματική εμπειρία που συνδυάζει αρμονικά την γνώση με την ψυχαγωγία. Μετά τη δύσκολη δοκιμασία της πανδημίας που πέρασε η χώρα μας, το ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο κοινό για να προσφέρει όχι μόνον αισθητική απόλαυση, αλλά και γνώση στους φίλους και τους λάτρεις της δια βίου μάθησης μέσα από καινοτομικές και πρωτότυπες δράσεις, εναλλακτικούς τρόπους μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης.

 Ωράριο λειτουργίας:

Κυριακή – Τετάρτη:  10.00 – 16.00, Πέμπτη: κλειστό, Παρασκευή – Σάββατο: 10.00 – 18:00.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/. Για ραντεβού και συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις επικοινωνήστε στο τηλ. 24280 90016.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση