Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αναβιώνει την Κυριακή ο Πηλιορείτικος Γάμος στην Πορταριά
Αναβιώνει την Κυριακή ο Πηλιορείτικος Γάμος στην Πορταριά

Αναβιώνει την Κυριακή ο Πηλιορείτικος Γάμος στην Πορταριά

Ανβιώνει ο κι φέτος και συγκεκριμένα την Κυριακή 21 Αυγούστου, με διοργανωτή τον Α.Ε.Σ. «Ορμίνιο» Πορταριάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.

Κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες, συμμετέχουν σε μια σειρά από δρώμενα τα οποία παραπέμπουν τους θεατές σε περασμένες εποχές.

Στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς την Κυριακή το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον του Αγίου Νικολάου, στις 11:30 μέχρι τις 15:00, τα μπρατίμια με συνοδεία ζωντανής μουσικής θα ξεκινήσουν τον πηλιορείτικο γάμο.

Το βράδυ μετά τις 19:30 τα κλαρίνα και τα νταούλια θα ηχήσουν και πάλι και άλλα έθιμα θα αναβιώσουν όπως το ξύρισμα του γαμπρού, το γαμήλιο γεύμα και το κρέμασμα του γαμπρού.

Πρόκειται για ένα θέατρο του , μεταφορά των προικιών με τα , χοροί και κεράσματα υ και μπακλαβά απ' τα μπρατίμια βοηθούν όχι μόνο να γνωρίσουμε τη των προγόνων μας αλλά και να τη βιώσουμε.

Μια σειρά από έθιμα όπως η μεταφορά των προικιών με τα , το κόψιμο του νυφικού και άλλα θα μας οδηγήσουν στα μονοπάτια του πηλιορείτικου γάμου.

«Στο τέλος του Γάμου το «Ορμίνιο» θα κεράσει σε όλους μπακλαβά, το παραδοσιακό κέρασμα του γάμου, και όλοι θα ευχηθούν, «και του χρόνου».

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με λαϊκό στην πλατεία του χωριού, με ζωντανή ορχήστρα, όπως αρμόζει σ' έναν παραδοσιακό γάμο.

"Αλιεύοντας" την είδηση