Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αναβάθμιση αστικού φυσικού περιβάλλοντος με 10 συστήματα υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Αναβάθμιση αστικού φυσικού περιβάλλοντος με 10 συστήματα  υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Αναβάθμιση αστικού φυσικού περιβάλλοντος με 10 συστήματα υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

 

 

Στην ανάπτυξη δικτύου υπογειοποιημένων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων στο πλαίσιο παρεμβάσεων αναβάθμισης του αστικού φυσικού περιβάλλοντος, προχωράει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Αξιοποιώντας χρηματοδοτικά και διεκδικώντας πιστώσεις για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων, ο Δήμος υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού – δέκα συστημάτων, τα οποία θα εγκατασταθούν με συγκεκριμένα κριτήρια χωροθέτησης όπως η ανάγκη αναβάθμισης του κοινόχρηστου χώρου, η κάλυψη των αναγκών του οικισμού, η δυνατότητα διέλευσης απορριμματοφόρου κ.ά.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από Πρόγραμμα Χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου ύψους € 159.424,69 κατά ποσοστό 70% με ένταξη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» και το υπολειπόμενο ποσοστό 30% του προϋπολογισμού της προμήθειας ύψους €68.324,87 θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.

«Αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση των υπηρεσιών με σύγχρονο εξοπλισμό προς τους δημότες και τους επισκέπτες», επισημαίνει ο Δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης και συνεχίζει: «Μετά από έρευνα, καταλήξαμε στην ανάπτυξη δικτύου υπογειoποίησης κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, ανθεκτικής κατασκευής ώστε να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση του χωρίς προβλήματα και με σύγχρονο σχεδιασμό του υπέργειου τμήματος, ώστε να προσφέρει αρχιτεκτονική εναρμόνιση με τον περιβάλλοντα χώρο του σημείου εγκατάστασης.

Με το νέο σύστημα, αποκλείεται η διασπορά απορριμμάτων τα οποία σήμερα εναποθέτουν δίπλα σε υπέργειους κάδους ή και μέσα σε αυτούς χωρίς να διασφαλίζουν το κλείσιμο των κάδων, η επαφή με τα ανθρώπων και ζώων, η δυσοσμία, η κοινή θέα απορριμμάτων, η διαφυγή υγρών υπολειμμάτων απορριμμάτων, οι ζημιές σε κάδους κ.α.

Παράλληλα αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα και μειώνεται η συχνή αποκομιδή από τα υφιστάμενα, συμβατά/συνεργαζόμενα με το νέο σύστημα, απορριμματοφόρα οχήματά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και το κόστος αποκομιδής (καύσιμα, προσωπικό, καυσαέρια κ.α.).

Καλύτερη ποιότητα ζωής, πιο όμορφοι κοινόχρηστοι χώροι για όλους, φιλικοί στο περιβάλλον για όλους τους δημότες μας, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες μας», καταλήγει ο δήμαρχος  Παν. Κουτσάφτης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση