Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Αναθέρμαναν τους στενούς δεσμούς 32 ετών οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Ζαγοράς – Μουρεσίου και Juigne (Γαλλία)
Αναθέρμαναν τους στενούς δεσμούς 32 ετών οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Ζαγοράς – Μουρεσίου και Juigne (Γαλλία)

Αναθέρμαναν τους στενούς δεσμούς 32 ετών οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Ζαγοράς – Μουρεσίου και Juigne (Γαλλία)

 

 

Ζωντανή με στενούς δεσμούς και ουσιαστική παραμένει μέσα στον χρόνο, στα 32 χρόνια αδελφοποίησης, η φιλία ανάμεσα στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τον Δήμο Juigne sur Sarthe, όπως επαναβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά κατά την παρουσία αντιπροσωπείας του Γαλλικού Δήμου στο Πήλιο.

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Daniel Chevalier, η αντιπροσωπεία της πόλης Ζουινιέ της ΒΔ Γαλλίας, έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο οποίος διατηρεί με θέρμη την σχέση αδελφοποίησης του 1989 με την τότε Κοινότητα Τσαγκαράδας.

Την Γαλλική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στο στην Ζαγορά ο δήμαρχος  , καλωσορίζοντας – με την πολύτιμη συνδρομή της διερμηνέως Πέρσας Γιαντσή – Καβαρνού – στο …δεύτερο σπίτι τους τον ομόλογό του κ. Σεβαλιέ και τα μέλη της αντιπροσωπείας για την οποία σχεδιάστηκε ειδικό πρόγραμμα γνωριμίας με αξιοθέατα και τοπόσημα της περιοχής, με επισκέψεις, ξεναγήσεις όπως στη (ίδρυση 1762) με τα πολύτιμα χειρόγραφα, στον ΙΝ Αγ. Γεωργίου (1765) με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα τέμπλο, και άμβωνα κ.ά.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, επισκέφθηκαν επίσης τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, ενημερώθηκαν για την υπεραιωνόβια διαδρομή του και τη σύγχρονη λειτουργία του, δέχτηκαν αναμνηστικά δώρα ενώ επισκέφθηκαν και μηλοχώραφα, συμμετέχοντας στη συγκομιδή καρπών.

Επισκέφθηκαν επίσης διάφορα χωριά του Δήμου όπως την , το Μούρεσι, το Ανήλιο, τον Άη Γιάννη κ.α. απολαμβάνοντας τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και τη φιλοξενία.

Ο δήμαρχος τόνισε τόσο κατά την υποδοχή στο όσο και στις επόμενες συναντήσεις, πως οι κοινοί που χαράχτηκαν πριν από τρεις δεκαετίες, παραμένουν οι άξονες για τους Δήμους Juigne sur Sarthe και Ζαγοράς – Μουρεσίου για μια καλύτερη ζωή στον κάθε τόπο αλλά και στην , το κοινό μας σπίτι.

Κρατάμε, ανέφερε, άσβεστη και ενδυναμώνουμε τη στενή μας σχέση με τον Δήμο Juigne sur Sarthe, όχι για τυπικούς λόγους αλλά γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή πιστεύει στην εξωστρέφεια, στο αντάμωμα των πολιτισμών, στη φιλία και στην αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Τόνισε ακόμη πως σε δύσκολες συνθήκες για την , όμοιες με αυτές που επέφερε η πανδημία, όπως η αδελφοποίηση, μπορούν σε μια σύγχρονη εκδοχή να αξιοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και αποδέχτηκε την πρόσκληση του δημάρχου Daniel Chevalier για ανταπόδοση της επίσκεψης στη Γαλλία.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας #ΜικρασιατικήΚαταστροφή - https://t.co/jmCyDTEry5 -

  • Επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας σε τροχαίο στην Άλλη Μεριά #τροχαίοατύχημα - https://t.co/ADCA9vz1Ob -

  • Αθανάσιος Λιούπης: Ιστορικής σπουδαιότητας η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες… - https://t.co/dymifnxedk -

"Αλιεύοντας" την είδηση