Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Νότιο Πήλιο, μετά το κρούσμα κορωναϊού
Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Νότιο Πήλιο, μετά το κρούσμα κορωναϊού

Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Νότιο Πήλιο, μετά το κρούσμα κορωναϊού

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο ότιο Πήλιο μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορωναϊού στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά.
Ο κόσμος είναι ανάστατος στα χωριά Λαύκο, Προμύρι, καθώς επίσης και στην περιοχή του . Πηλίου, σύμφωνα με  ανακοίνωση των  δημοτικών συμβούλων του Ν.Πηλίου Ι.Κωνσταντινάκη, Ν. Κατσιαφούρης   και του τοπικού συμβούλου Λαύκου Ευστ.  Χαρανά.
Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι : “Η δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων οφείλεται στο γεγονός ότι, μετά τη δημοσίευση για νέο κρούσμα στην περιοχή του Πλατανιά, με ευθύνη και της δημοτικής αρχής Ν. Πηλίου, δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ο απαραίτητος έλεγχος, τόσο από τους ανθρώπους που ήρθαν σε άμεση επαφή με τον νοσούντα, όσο και γενικότερα για τα άμεσα μέτρα στην περιοχή για τον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα και με το πρωτόκολλο που έχει θέσει η επιστημονική κοινότητα.
Προκύπτουν τα ερωτήματα:
• Ελέγχθηκε αν τέθηκαν κατ΄ οίκον περιορισμό αυτοί και οι οικογένειές τους που ήρθαν σε επαφή με το νέο κρούσμα;
• Λήφθηκαν τα δείγματα υλικού για να διαπιστωθεί αν πρόκειται να νοσήσουν;
• Παρακολουθούνται οι οικογένειες αυτές από ιατρικό ή ;
• Εξασφαλίστηκαν η αναγκαία επισιτιστική, οικονομική συνδρομή καθώς επίσης και η προμήθεια με μέσα προστασίας στις οικογένειες, που μπαίνουν σε περιορισμό από τη δημοτική αρχή;
• Ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των χωριών για το τι θα πρέπει να κάνουν αν διαπιστώσουν οτιδήποτε ύποπτο σύμπτωμα στην υγεία τους και για το πού θα πρέπει να απευθυνθούν;
Η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης του περιστατικού και τα μέτρα που πάρθηκαν από τον Δήμο Ν. Πηλίου είναι ένα “αδειανό πουκάμισο”. Η παρουσία της δημοτικής αρχής ήταν ανύπαρκτη, μηδενική μπροστά στις επείγουσες διαδικασίες και πρωτοβουλίες, που πρέπει να πάρει για την προστασία των δημοτών, συνιστώντας απλώς «ψυχραιμία» και «αυτοπεριορισμό των κατοίκων».
Ταυτόχρονα στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, τη μεγαλύτερη ανησυχία δημιουργεί το ήδη αποδεκατισμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σε μια περιοχή με 17 κοινότητες και 52 οικισμούς κρίνεται άκρως επικίνδυνη η μετακίνηση 3 γιατρών από το Κ.Υ ς, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 5ης ΥΠΕ ς.
“Μένουμε σπίτι”, για αυτοπροστασία, για να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όλους τους συνανθρώπους μας, όμως δεν μπορεί να μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές που υπάρχουν.
Απαιτούμε άμεσα:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά στα δημόσια και στα Κέντρα Υγείας. Καμιά μετακίνηση γιατρού και νοσηλευτή από τις ήδη υποβαθμισμένες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, από τα Κέντρα Υγείας, κ.ά.
• Να επιταχτούν νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους, και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.
• Να επιταχτούν όλα τα αναγκαία υλικά ς, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών.
• Άμεσα οικονομική ενίσχυση και του Κ.Υ. ς και του Δήμου Ν. Πηλίου για τη κάλυψη των αναγκών με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών που αναγκάζονται σε πολυήμερο κατ' οίκον περιορισμό.
• Να ενισχυθεί επαρκώς με προσωπικό και μέσα η υπηρεσία , προκειμένου να συνδράμει στην στήριξη των ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων του δήμου μας”.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση