Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Αναγκαία η χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης
Αναγκαία η χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης

Αναγκαία η χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης

Των οικισμών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και Πινακατών του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Επικαιροποιημένο αίτημα , με νέο  για του έργου αντικατάστασης του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και Πινακατών του Δήμου Νοτίου Πηλίου ,απέστειλε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός προς την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά τη που είχε με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη .

Πρόκειται για ένα ώριμο, από πλευράς μελετών, έργου αντικατάστασης του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης των ΔΕ Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και των Πινακατών.

Ειδικότερα, οι μελέτες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις ενότητες Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και των Πινακατών είναι υλοποιημένες και ώριμες και το έργο είναι έτοιμο για δημοπράτηση εφόσον χρηματοδοτηθεί.

Σημειώνεται πως το πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ειδικότερα οι προαναφερθείσες περιοχές, όσον αφορά το δίκτυο ύδρευσης και με κυρίαρχο μέλημα και γνώμονα, την υγιεινή αλλά και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών σε πόσιμο νερό, όπως και των χιλιάδων τουριστικών επισκεπτών, οι οποίοι αποχωρούν μετά το πέρας των διακοπών τους με τις χειρότερες των εντυπώσεων, κρίνεται απαραίτητο να αποκαταστεθεί.

Επιπλέον η κατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι σε οριακό σημείο.

“Οι ανάγκες σε τεχνικά στην του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι εκτεταμένες και επιβεβλημένες. Το δίκτυο κρίνεται ιδιαιτέρως απαρχαιωμένο και οι βλάβες στην είναι καθημερινές με αποτέλεσμα οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό για αρκετές ώρες ή και  ημέρες” επισημαίνει ο κ. Μιτζικός και προσθέτει: “Ζητούμε όπως χρηματοδοτηθεί άμεσα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, μέσω ένταξής του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με το ποσό των 8.654.595,28€, για την των αναγκαίων έργων αντικατάστασης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καμπανάκι Γραβάνη προς ανεμβολίαστους: Το 4ο κύμα θα σας αφορά αποκλειστικά #ανεμβολίαστοι - https://t.co/GzeJxGwkjl -

  • Σε τροχιά καύσωνα η χώρα #καύσωνας - https://t.co/FjrVO0SVFw -

  • Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος ξήλωσε την κάμερα στο σαλόνι #ΓλυκάΝερά - https://t.co/AZTHB5Moat -

"Αλιεύοντας" την είδηση