Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αναφορά Κατερίνας Παπανάτσιου για αποζημίωση ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ν. Πηλίου
Αναφορά Κατερίνας Παπανάτσιου για αποζημίωση ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ν. Πηλίου

Αναφορά Κατερίνας Παπανάτσιου για αποζημίωση ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ν. Πηλίου

Στην αναφορά της η επισημαίνει το γεγονός ότι οι του κεντρικού και νότιου Πηλίου είναι αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι, γιατί βλέπουν για ακόμη μία χρονιά την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής τους από τον δάκο και το γλοιοσπόριο. Παρόλο που εφαρμόστηκαν τα προγράμματα ς, εντούτοις η προσβολή από το δάκο κυρίως στα μέσα Σεπτεμβρίου, ήταν μεγάλη. Αποτέλεσμα της καταστροφής αυτής είναι όλες οι ποσότητες του ελαιόκαρπου να οδηγούνται προς ελαιοποίηση ή ακόμη χειρότερα να σαπίζουν στο έδαφος, αφού η πολύ χαμηλή τιμή του ελαιολάδου καθιστά ασύμφορη τη συλλογή του και οδηγεί σε τραγική οικονομική δυσχέρεια τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής .

Επίσης αναφέρει ότι επειδή στο ότιο υπάρχει μονο της ελιάς, ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό η άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από την καταστροφή του προϊόντος από το δάκο και το γλοιοσπόριο, με οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, η άμεση εφαρμογή της αποθεματοποίησης ελαιολάδου με ικανοποιητική τιμή ενίσχυσης ανά κιλό λαδιού στον ελαιοπαραγωγό, καθώς και η άμεση κινητοποίηση φορέων όπως το , η , ελαιουργικοί συνεταιρισμοί, αγρότες για την εξεύρεση των αιτιών δακοπροσβολής τα τελευταία χρόνια.

Η κ. ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερωθεί σχετικά με την απάντηση που θα δοθεί στον Δήμο οτίου Πηλίου, καθώς και για τις ανάλογες ενέργειες στις οποίες θα προβεί για να λυθεί το ζήτημα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση