Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΠΗΛΙΟ / Αναφορά Κατερίνας Παπανάτσιου για αποζημίωση ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ν. Πηλίου
Αναφορά Κατερίνας Παπανάτσιου για αποζημίωση ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ν. Πηλίου

Αναφορά Κατερίνας Παπανάτσιου για αποζημίωση ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ν. Πηλίου

Σε συνέχεια της ερώτησης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Παπανάτσιου που κατέθεσε στις 19/11/2019 σχετικά με την Προστασία του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών ολόκληρης της , λόγω της καταστροφής του ελαιοκάρπου και της μειωμένης τιμής του λαδιού, και της από 26/11/2019 αναφοράς της, για την αποζημίωση των παραγωγών ελιάς στην περιοχή του Πτελεού Μαγνησίας, κατέθεσε χθες αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το ψήφισμα – του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Πηλίου, για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Στην αναφορά της η βουλευτής επισημαίνει το γεγονός ότι οι ελαιοπαραγωγοί του κεντρικού και νότιου Πηλίου είναι αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι, γιατί βλέπουν για ακόμη μία χρονιά την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής τους από τον δάκο και το γλοιοσπόριο. Παρόλο που εφαρμόστηκαν τα προγράμματα δακοκτονίας, εντούτοις η προσβολή από το δάκο κυρίως στα μέσα Σεπτεμβρίου, ήταν μεγάλη. Αποτέλεσμα της καταστροφής αυτής είναι όλες οι ποσότητες του ελαιόκαρπου να οδηγούνται προς ελαιοποίηση ή ακόμη χειρότερα να σαπίζουν στο έδαφος, αφού η πολύ χαμηλή τιμή του ελαιολάδου καθιστά ασύμφορη τη συλλογή του και οδηγεί σε τραγική οικονομική δυσχέρεια τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής .

Επίσης αναφέρει ότι επειδή στο Νότιο Πήλιο υπάρχει μονοκαλλιέργεια της ελιάς, ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό η άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από την καταστροφή του προϊόντος από το δάκο και το γλοιοσπόριο, με οποιοδήποτε χρηματοδοτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, η άμεση εφαρμογή της αποθεματοποίησης ελαιολάδου με ικανοποιητική τιμή ενίσχυσης ανά κιλό λαδιού στον ελαιοπαραγωγό, καθώς και η άμεση κινητοποίηση φορέων όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η , ελαιουργικοί συνεταιρισμοί, αγρότες για την εξεύρεση των αιτιών δακοπροσβολής τα τελευταία χρόνια.

Η κ. Παπανάτσιου ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερωθεί σχετικά με την απάντηση που θα δοθεί στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, καθώς και για τις ανάλογες ενέργειες στις οποίες θα προβεί για να λυθεί το ζήτημα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

"Αλιεύοντας" την είδηση