Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για τις ζημιές από τη Μήδεια στα ελαιόδεντρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για τις ζημιές από τη Μήδεια στα ελαιόδεντρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για τις ζημιές από τη Μήδεια στα ελαιόδεντρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου

 Να εισακουστεί το αίτημα του .Σ. Πηλίου- Β. Σποράδων για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών Νοτίου Πηλίου

Αναφορά κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ. – ΠΣ Αικατερίνη την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Β. Σποράδων που αφορά στις ζημιές στα ελαιόδεντρα από την πρόσφατη σφοδρή - κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Η βουλευτής αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Α.Σ. Πηλίου &Β. Σποράδων η της 6 & 7 Φεβρουαρίου 2021 έπληξε τις Δημοτικές ενότητες Σηπιάδος, Αργαλαστής και Αφετών του Δήμου Νοτίου Πηλίου και προκάλεσε πολλά σπασίματα στα ελαιόδεντρα με αποτέλεσμα την σχεδόν ολική καταστροφή τους.

Η κ. επισημαίνει ότι η πρόσφατη αυτή καταστροφή στη περιοχή, όπου επικρατεί μονοκαλλιέργεια της ελιάς, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι από τα έτη 2018, 2019, 2020 και αφορούν την μικρή έως μηδενική παραγωγή ελαιών το 2018 και 2020 και τη καταστροφή του ελαιόκαρπου το 2019 από παθογόνα αίτια. Υπολογίζεται δε, ότι η πρόσφατη καταστροφή θα επηρεάσει αρνητικά την ελαιοπαραγωγή για τα έτη 2021 και 2022.

Με τα παραπάνω οι των περιοχών χρειάζονται την άμεση οικονομική ενίσχυση μέσω των προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν στον τόπο τους και να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Τέλος, η βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό  να εξεταστούν οι παρατηρήσεις, να εισακουστεί το αίτημα του ΑΣ Πηλίου & Β. Σποράδων και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την οικονομική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του . Πηλίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση