Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ανάδειξη πολιτισμού στα χωριά του Ν. Πηλίου
Ανάδειξη πολιτισμού στα χωριά του Ν. Πηλίου

Ανάδειξη πολιτισμού στα χωριά του Ν. Πηλίου

Στον ορισμό των μελών του πρώτου Δ.Σ. του νεοσυστθέντος Ν.Π. Δ.Δ. με τίτλο ” Πολιτιστικός κι Αθλητικός Οργανισμός Νοτίου Πηλίου” ( Τεύχος Β' 1492/21-4-2020), προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου.

Πρόεδρος του νέου οργανισμού ορίστηκε ο αντιδήμαρχος ς προστασίας Δημήτρης Ραμματάς και μέλη οι : Ιωάννης Φιλίππου, Μαρίνα Συριή, Βασίλης Μανέτας, Τιμολέων Σχοινάς, Άρτεμις Βαλασσά και οι δημότες που είναι μέλη πολιτιστικών συλλόγων Μιχάλης , Μιχάλης Γιαννιός, Κωνσταντίνος Ζαζάνης (προταθείς από την κοινότητα Μηλεών), Νίκος Αδρασκέλας και Άσπα Καλογήρου.

Η ετήσια τακτική επιχορήγηση του Δήμου προς τον οργανισμό ανέρχεται σε 9.000 ευρώ, ενώ η θητεία του πρώτου Δ.Σ. λήγει στις 31-12-2021.

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός με έδρα τις Μηλιές, φιλοδοξεί να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά των χωριών του Δ.Ν.Πηλίου και να προχωρήσει στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων να βοηθήσει τα αθλητικά σωματεία στη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων, θα προχωρήσει στο σχεδιασμό δράσεων για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και αντιδήμαρχο ς προστασίας Δημήτρη Ραμματά  έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία μητρώου πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου με συνολικά 35 σωματεία να έχουν ήδη εγγραφεί.

Αντίστοιχα έχει ξεκινήσει και η καταγραφή των αναγκών των αθλητικών σωματείων της περιοχής, κάποια εκ των οποίων δραστηριοποιούνται και συμμετέχουν ενεργά στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, όπως ο Αργαλαστής, η Α.Ε. 2002 και ο Άνθιμος Γαζής.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε και η παραχώρηση του Γραφείου, το οποίο βρίσκεται εντός της κτηριακής εγκατάστασης των αποδυτηρίων, στο Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Αργαλαστής στον Αθλητικό Σύλλογο «Γ.Π.Σ. Ν. Πηλίου», προκειμένου να το δηλώσει ως έδρα του, ενώ δρομολογείται η αντικατάσταση τάπητα και η βελτίωση των αποδυτηρίων στο της Κ.Γατζέας.

Σύμφωνα με τον κ. Ραμματά «στόχος του οργανισμού είναι να βοηθήσουμε τα κύτταρα από διαφορετικές κουλτούρες που υπάρχουν στο κάθε χωριό να αναδείξουν τον τόπο τους. Μιλάμε για 17 χωριά και 50 οικισμούς στο Δήμο Νοτίου Πηλίου» .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση