Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ανάδειξη μονοπατιών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου
Ανάδειξη μονοπατιών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Ανάδειξη μονοπατιών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Την   και τους όρους που την διέπουν ενέκρινε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου για την ανάδειξη  και σήμανση της πεζοπορικής διαδρομής .

Συγκεκριμένα, ο   Νοτίου Πηλίου προκήρυξε διαγωνισμό για τη συντήρηση, ανάδειξη και σήμανση των πεζοπορικών διαδρομών, προϋπολογισμού 300.000 ,  προκήρυξε ο Νοτίου Πηλίου.

Πρόκειται για ένα δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών που διασχίζει όλο τον από άκρη σε άκρη. Συνδέει τον πρώτο οικισμό του Δήμου, τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, με τον τελευταίο, τον Αλογόπορο, μέσω συνεχούς διαδρομής και πολλών ενδιάμεσων οικισμών.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει για την συντήρηση του υπάρχοντος μονοπατιού μικρού πλάτους και σχετικά μικρών κλίσεων.

Ο καθαρισμός των υφιστάμενων μονοπατιών είναι απαραίτητος ώστε να αποκατασταθούν μονοπάτια και έχουν κλείσει από τη βλάστηση ή έχουν κατακλυσθεί από πέτρες.

Οι θα αφορούν στην αφαίρεση ξερών κλαδιών και κορμών, πετρών που δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή ή μπορούν να προκαλέσουν .

Παράλληλα θα γίνει αφαίρεση νέων θάμνων που έχουν φυτρώσει στο ίχνος του μονοπατιού, κλάδεμα των δέντρων που εμποδίζουν την ομαλή και τεμαχισμός και απομάκρυνση πεσμένων κορμών.

Όλα τα προϊόντα των καθαρισμών καθώς και προϋπάρχοντα απορρίμματα θα απομακρύνονται, ώστε να μην δημιουργούνται σωρεύσεις εύφλεκτης ύλης και θα αποτίθενται σε θέσεις που θα προσδιοριστούν από τον Δήμο.

Το έργο του Δήμου Νοτίου Πηλίου εντάσσεται στη διαδρομή των 700 χιλιομέτρων μέσα από μονοπάτια, που άλλοτε οδηγούν σε γραφικά χωριά «κρεμασμένα» στα ορεινά του βουνού των Κενταύρων κι άλλοτε οδηγούν στα παραδοσιακά ψαροχώρια, την οποία χάραξαν από κοινού οι Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς Μουρεσίου.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μονοπατιών το οποίο αποτελείται από τρεις διαφορετικές , μία για τα διοικητικά όρια κάθε δήμου.

Οι τρεις που συνθέτουν ένα ενιαίο έργο, υποβλήθηκαν προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα LEADER που «τρέχει» η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου.

Μάλιστα το ενιαίο δίκτυο των μονοπατιών περιλαμβάνει δύο σκέλη: το δίκτυο του βουνού και το δίκτυο της θάλασσας.

Τ

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση