Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Άμεση και επείγουσα ανάγκη για αύξηση των ΚΑΠ και ΣΑΤΑ στους ορεινούς Δήμους
Άμεση και επείγουσα ανάγκη για αύξηση των ΚΑΠ και ΣΑΤΑ στους ορεινούς Δήμους

Άμεση και επείγουσα ανάγκη για αύξηση των ΚΑΠ και ΣΑΤΑ στους ορεινούς Δήμους

Η άμεση και επείγουσα ανάγκη για την αύξηση των ΚΑΠ και για τους ορεινούς Δήμους διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή, συζήτηση μεταξύ των δημάρχων στην Επιτροπή των ορεινών Δήμων της ΚΕΔΕ για τη διαμόρφωση πρότασης της Επιτροπής Ορεινών Δήμων στο επικείμενο Συνέδριο της  ΚΕΔΕ τον Οκτώβριο .
Στη σύσκεψη συμμετείχε-μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος οτίου Πηλίου Μιχ. , ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και τόνισε: ” Δεν νοείται οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) να μην καλύπτουν ούτε τις βασικές λειτουργικές των ορεινών Δήμων όπως την μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Δεν νοείται ο οτίου Πηλίου να λαμβάνει μηνιαίως ΚΑΠ 110.485 ευρώ,  ενώ το κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων να φτάνει 210.000 το μήνα, δηλαδή ο μας να προσπαθεί κάθε μήνα να καλύπτει από τα τακτικά του έσοδα το έλλειμμα μισθοδοσίας της τάξης .000 ευρώ μηνιαίως. Και τούτο δίχως στην μη κάλυψη από τους ΚΑΠ άλλων βασικών λειτουργικών δαπανών του Δήμου”.
Επίσης, ο κ. κατέθεσε πρόταση θέσπισης  ειδικής μοριοδότησης της εντοπιότητας, δηλαδή ουσιαστική πριμοδότηση για τους μόνιμους κατοίκους των ορεινών Δήμων για την κάλυψη κενών θέσεων στις Υπηρεσίες του Δήμου (τακτικό και έκτακτο προσωπικό).
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση