Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο Χάνια – Καράβωμα – Κισσός  και Δράκεια – Χάνια
Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο Χάνια – Καράβωμα – Κισσός  και Δράκεια – Χάνια

Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο Χάνια – Καράβωμα – Κισσός  και Δράκεια – Χάνια

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι εργασίες του έργου «Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας και Σποράδων (Δήμος Βόλου)» και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο Χάνια – Καράβωμα – Κισσός  και Δράκεια – Χάνια, οι οποίες προκλήθηκαν από τις εντονότατες και ακραίες  του Ιανουαρίου.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά στην Ανακασιά, στο τμήμα Δράκεια – Χάνια, σε εξέλιξη βρίσκεται το τεχνικό στο τμήμα Βόλου – Πορταριάς- Χανίων (Σανατόριο) ενώ επίκειται η κατασκευή τεχνικού στο Πλιασίδι.

Ο του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.500.000,00 €  και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα, στα πρανή, στα τοιχία αντιστήριξης  και στις τάφρους αποχέτευσης ομβρίων.

Προκλήθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις σε τμήματα των οδών – καταπτώσεις πρανών, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και επιδείνωση  σε πολύ μεγάλο βαθμό μικρών βλαβών στο οδόστρωμα καθώς επίσης  βλάβες στον εξοπλισμό των οδών όπως στηθαία, στύλοι επισήμανσης οριογραμμών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

 

Για την αποκατάσταση των βλαβών προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες στο οδικό δίκτυο:

  1. Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα, και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου από C16/20 σε θέσεις που θα υποδείξει η  υπηρεσία.
  2. Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων
  3. Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια
  4. Κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων
  5. Αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων
  6. Αντικατάσταση κατεστραμμένων και τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας.

Σε δηλώσεις της η και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό, αποκαθιστούμε τις βλάβες στο οδικό δίκτυο που ανήκει στην αρμοδιότητά μας και οι οποίες προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα συντηρούμε το υπάρχον οδικό δίκτυο με διαγράμμιση, τοποθέτηση στηθαίων, τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης, με στόχο ένα ασφαλές οδικό δίκτυο».

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

  • Στο πλευρό των ΑΜΕΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ΑμέΑ - https://t.co/iQ224x2qxu -

"Αλιεύοντας" την είδηση