Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο Χάνια – Καράβωμα – Κισσός  και Δράκεια – Χάνια
Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο Χάνια – Καράβωμα – Κισσός  και Δράκεια – Χάνια

Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο Χάνια – Καράβωμα – Κισσός  και Δράκεια – Χάνια

Με ενττικούς ρυθμούς συνεχίζοντι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι εργασίες του υ «Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας (Δήμος Βόλου)» και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο Χάνια – Καράβωμα – Κισσός  και – Χάνια, οι οποίες προκλήθηκαν από τις εντονότατες και ακραίες  βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά στην Ανακασιά, στο τμήμα Δράκεια – Χάνια, σε εξέλιξη βρίσκεται το τεχνικό στο τμήμα Βόλου – Πορταριάς- Χανίων (Σανατόριο) ενώ επίκειται η κατασκευή τεχνικού στο Πλιασίδι.

Ο προϋπολογισμός του υ ανέρχεται στο ποσό των 2.500.000,00 €  και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα, στα πρανή, στα τοιχία αντιστήριξης  και στις τάφρους αποχέτευσης ομβρίων.

Προκλήθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις σε τμήματα των οδών – καταπτώσεις πρανών, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και επιδείνωση  σε πολύ μεγάλο βαθμό μικρών βλαβών στο οδόστρωμα καθώς επίσης  βλάβες στον εξοπλισμό των οδών όπως στηθαία, στύλοι επισήμανσης οριογραμμών.

ΠΕΡΙΡΑΦΗ ΕΡΑΣΙΩΝ

 

Για την αποκατάσταση των βλαβών προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες στο οδικό δίκτυο:

  1. Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα, και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου από σκυρόδεμα C16/20 σε θέσεις που θα υποδείξει η  υπηρεσία.
  2. Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων
  3. Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια
  4. Κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων
  5. Αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων
  6. Αντικατάσταση κατεστραμμένων και τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα ανέφερε: «Σε απόλυτη συν με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό, αποκαθιστούμε τις βλάβες στο οδικό δίκτυο που ανήκει στην αρμοδιότητά μας και οι οποίες προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα συντηρούμε το υπάρχον οδικό δίκτυο με διαγράμμιση, τοποθέτηση στηθαίων, τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης, με στόχο ένα ασφαλές οδικό δίκτυο».

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση