Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη δόμηση στο Πήλιο ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου
Άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη δόμηση στο Πήλιο ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη δόμηση στο Πήλιο ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

 

Την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για την οριοθέτηση και επέκταση οικισμών του Πηλίου, σε εφαρμογή της 1268/2019 απόφασης του ΣτΕ με την οποία καταργήθηκαν δεκάδες πράξεις οριοθέτησης οικισμών του Νομάρχη Μαγνησίας, ζητά από την κυβέρνηση ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Σχετικό ψήφισμα θα αποσταλεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και σε , φορείς κ.ά. ώστε με τη συνδρομή όλων να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης που  αντιμετωπίζει το Πήλιο με την αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας και τον κίνδυνο ματαίωσης επενδυτικών σχεδίων .

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας, διαμηνύει σε κάθε πλευρά πως οι αντιδράσεις θα είναι έντονες αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις με νέο
Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα οριοθετεί τους οικισμούς και θα ρυθμίζει το πολεοδομικό
καθεστώς.

Είναι τουλάχιστον άδικο, σε μια που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές τις από τα , να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση και να σχεδιάζει νέα αναπτυξιακή πορεία, κάποιοι να φρενάρουν την πρόοδο, το αύριο των παιδιών μας.
Δεν θα ανεχτούμε καμία ομηρία, καμία ανάσχεση στο μέλλον του τόπου μας και θα κλιμακώσουμε, μαζικά και δυναμικά, τις αντιδράσεις μας για να αντιμετωπιστεί η περιοχή μας ισότιμα.

Παράλληλα με τις μας προς την κυβέρνηση, θα προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου, στην Επιτροπή αυθαιρέτων για τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες εκτάσεων στο Πήλιο ενώ θα εξετάσουμε και χρήση νομικών μέσων αν απαιτηθεί από τις
καταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, κι ας το γνωρίζουν καλά όλοι, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, οι κάτοικοί του, οι επαγγελματίες της περιοχής, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει φρένο στην προοπτική του τόπου μας.
Προχωράμε, όλοι μαζί, μόνο μπροστά”,.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελικός Roland Garros: 1-0 σετ υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπ - https://t.co/C6N79UUiBO -

  • #πανελλαδικές 2021: Σηκώνουν αυλαία τη Δευτέρα #πανελλαδικές - https://t.co/nXeXftN3Uz -

  • Self-tests: Πώς θα διατεθούν από 14-19 Ιουνίου σε εκπαιδευτικούς και μαθητές - https://t.co/JX5VPaANAq -

"Αλιεύοντας" την είδηση