Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Αλ. Μεϊκόπουλος: «Βουλιάζει» το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής από τον όγκο εμβολιασμών και περιστατικών
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Βουλιάζει» το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής από τον όγκο εμβολιασμών και περιστατικών

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Βουλιάζει» το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής από τον όγκο εμβολιασμών και περιστατικών

Να στελεχώσει άμεσα το με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα επιτρέψει τόσο την ομαλή λειτουργία των δύο εμβολιαστικών κέντρων, όσο και της δομής συνολικά με την επαρκή και εξυπηρέτησης όλων των περιστατικών, ζήτησε με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος .

Όπως επεσήμανε ο , εδώ και κάποιες μέρες ξεκίνησαν να λειτουργούν δύο στο σε δύο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή και κάθε μέρα εξυπηρετούν για τον εμβολιασμό τους πάνω από 100 άτομα. «Ήδη το προσωπικό βρίσκεται στα όριά του, εξαιτίας του όγκου των καθημερινών εμβολιασμών και του φόρτου εργασίας, καθώς το ΚΥ μαζί με το Νοσοκομείο «σηκώνουν» σήμερα το βάρος των εμβολιασμών για όλη τη Μαγνησία», σημείωσε εμφατικά.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, από τους 11 ιατρούς που διαθέτει το ΚΥ οι 4 απασχολούνται στα αδιάκοπα, ενώ οι υπόλοιποι 6 καλούνται να καλύψουν όλα τα υπόλοιπα περιστατικά που προσέρχονται στο ΚΥ, τις εφημερίες και τις βάρδιες στα που ανήκουν διοικητικά στο ΚΥ. Στα εμβολιαστικά κέντρα απασχολούνται και 6 νοσηλεύτριες οι οποίες εργάζονται σε δύο βάρδιες από τις 8:00 το πρωί, πολλές φορές και ως τις 10:00 το βράδυ για να εξυπηρετήσουν τον όγκο των εμβολιασμών.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καλύπτει τα εμβολιαστικά κέντρα του ΚΥ Αργαλαστής εργάζεται έξι  ημέρες την εβδομάδα, καλύπτοντας 2 εμβολιαστικές βάρδιες, χωρίς κανένα ρεπό», ανέφερε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να λειτουργήσει στο ΚΥ Αργαλαστής και τρίτο εμβολιαστικό κέντρο, με το προσωπικό ωστόσο να διαμηνύει ότι κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο να στηριχθεί, καθώς ήδη υπάρχει άμεση ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΥ με περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορέσει να συνεχίσει η λειτουργία των δύο εμβολιαστικών κέντρων.

Ο βουλευτής δεν παρέλειψε να επισημάνει, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το αν και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα στη Μαγνησία, ρωτώντας ευθέως τον αρμόδιο υπουργό αν αυτό πρόκειται να γίνει, πότε και ποια θα είναι αυτά, ώστε να αποσυμφορηθούν από τον  μεγάλο εμβολιαστικό όγκο το Νοσοκομείο και το ΚΥ Αργαλαστής και να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση