Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου Νοτίου Πηλίου για διοργάνωση φεστιβάλ στο φράγμα «Παναγιώτικο»
Ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου Νοτίου Πηλίου για διοργάνωση φεστιβάλ στο φράγμα «Παναγιώτικο»

Ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου Νοτίου Πηλίου για διοργάνωση φεστιβάλ στο φράγμα «Παναγιώτικο»

Ακυρώθηκε από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου σχετικά με απ’ ευθείας εκμίσθωσης δημοτικού χώρου πλησίον φράγματος «Παναγιώτικο» σε εταιρεία για την διοργάνωση φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής.
Να σημειωθεί ότι, το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του να εκμισθώνει, χωρίς δημοπρασία, για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους τρεις  μήνες, θέατρα και κινηματοθέατρα ή άλλους χώρους, για επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς, αφού το συμβούλιο εκτιμήσει την ποιότητα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν..».
Με απόφασή του, το Ν. Πηλίου εκμίσθωσε έναντι 500ευρώ δημοτικό χώρο πλησίον φράγματος «Παναγιώτικο».
 Ωστόσο από τις αποφάσεις του Δ.Σ. Δήμου Νοτίου Πηλίου, προκύπτει ότι δεν έχει προηγηθεί για την εν λόγω εκμίσθωση γνώμη του συμβουλίου της Τ.Κ. Αφετών κατά των διατάξεων και δεν καθορίζεται επακριβώς ο εκμισθούμενος χώρος και περαιτέρω αν αυτός ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Επιπλέον για την ως άνω εκμίσθωση δεν έχει προηγηθεί από το Δημοτικό Συμβουλίου, εκτίμηση της ποιότητας των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά παράβαση των διατάξεων, παρά μόνο ορίζεται ότι («Για την υλοποίηση της εκμίσθωσης ορίζονται οι κάτωθι όροι : Α) Να υποβάλλουν σχέδιο με το είδος και τις δραστηριότητες που θα αναπτύξουν κατά το χρονικό διάστημα αυτό Β) Να λάβουν κατά το διάστημα των εκδηλώσεων, με την οριοθέτηση του χώρου εκδηλώσεων, ώστε να είναι σε απόσταση από τις όχθες της λίμνης).
Συνεπώς προκύπτει βάσει της απόφασης της Αποκεντρωμένης, ότι  το Συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου έλαβε την κρινόμενη απόφαση δίχως γνώση της ύπαρξης των προϋποθέσεων του ΚΔΚ και ακολούθως, κατά παράβαση αυτών κι ακυρώνεται η απόφαση που ελήφθη.
Κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152, εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση