Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ακυρώθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Πηλίου για καθορισμό τέλους στην παραχώρηση πλατείας για τέλεση γάμου
Ακυρώθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Πηλίου για καθορισμό τέλους στην  παραχώρηση πλατείας για τέλεση γάμου

Ακυρώθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Πηλίου για καθορισμό τέλους στην παραχώρηση πλατείας για τέλεση γάμου

Με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, ακυρώθηκε η υπ’ αριθμ. 259/ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νοτίου Πηλίου περί «καθορισμού τέλους για την προσωρινή παραχώρηση πλατείας για την τέλεση γάμου».

Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «με την υπ’ αριθμ. 259/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, εγκρίνεται «ο καθορισμός τέλους για την προσωρινή παραχώρηση πλατείας για την τέλεση γάμου, στο ποσό των 100 ευρώ αποκλειστικά και μόνο για την αναφερόμενη περίπτωση, ενώ με νεότερη απόφαση θα καθοριστεί το τέλος για κάθε περίπτωση».

Από τα εν γένει στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3α του άρθ. 3 Ν. 1080/80 όπως ισχύει, τα τέλη χρήσης πεζοδρομίων, οδών, πλατειών και εν γένει κοινοχρήστων χώρων ορίζονται ετήσια με απόφαση του Δ.Σ., ανεξαρτήτως χρόνου χρήσεως, ενώ το Δ.Σ. μη σύννομα επέβαλε αναδρομικά (16-9-2016) τέλος για την προσωρινή παραχώρηση πλατείας προκειμένου για την τέλεση γάμου στις 21-8-2016».

Κατά της παρούσας απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση