Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Aκτιβιστές από τη Νότια Αμερική στις Σταγιάτες
Aκτιβιστές από τη Νότια Αμερική στις Σταγιάτες

Aκτιβιστές από τη Νότια Αμερική στις Σταγιάτες

Την Παρασκευή 22/2 και στις 3:30μμ, θα βρίσκονται στις Σταγιάτες δύο μέλη για τη η και την Ελευθερία από την Νότια . Ο Ariel, αυτόχθονας της φυλής Νάσα, από την περιοχή Κάουκα της Κολομβίας , φωτογράφος της ταινίας «η και Αίμα» που προβλήθηκε την Τετάρτη 20/2 στο «Στέκι Μεταναστών- Χώρος Κινημάτων» και η Νάνου από την Αργεντινή.

Θα κάνουν Γκράφιτι σε τοίχο πάνω στον δρόμο πριν την είσοδο του χωριού, αφιερωμένο στους αγώνες των κατοίκων του Πηλίου για το Νερό και θα ξεναγηθούν στην πηγή της Κρύας Βρύσης, για να πάρουν μια εικόνα από τα έργα που έκαναν οι του χωριού για να προστατέψουν την πηγή.

Η παρουσία των δύο ατόμων είναι εξαιρετικά συμβολική, ενόψει της κορύφωσης του αγώνα του Κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ και την συνεχιζόμενη του πόσιμου νερού με χλωρίωση.

Στέλνει επίσης ένα μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους «φορείς», ότι οποιαδήποτε προσπάθεια- για «αξιοποίηση» της πηγής της Κρύας Βρύσης ή οποιασδήποτε άλλης πηγής, που για εκατοντάδες χρόνια τροφοδοτεί με πεντακάθαρο τα των χωριών του Πηλίου, θα βρεθεί αντιμέτωπη όχι μόνον με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και με αλληλέγγυους από την Ελλάδα και το .
Η συνάντηση θα γίνει στην των Σταγιατών στις 3:30 μ.μ.
Διάρκεια περπατήματος προς την Κρύα Βρύση: 20'.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση