Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Aκτιβιστές από τη Νότια Αμερική στις Σταγιάτες
Aκτιβιστές από τη Νότια Αμερική στις Σταγιάτες

Aκτιβιστές από τη Νότια Αμερική στις Σταγιάτες

Την Παρασκευή 22/2 και στις 3:30μμ, θα βρίσκονται στις δύο μέλη για τη Γη και την Ελευθερία από την Νότια Αμερική. Ο Ariel, αυτόχθονας της φυλής Νάσα, από την περιοχή Κάουκα της Κολομβίας , φωτογράφος της ταινίας «Γη και Αίμα» που προβλήθηκε την Τετάρτη 20/2 στο «Στέκι Μεταναστών- Χώρος Κινημάτων» και η Νάνου από την Αργεντινή.

Θα κάνουν Γκράφιτι σε τοίχο πάνω στον δρόμο πριν την είσοδο του χωριού, αφιερωμένο στους αγώνες των κατοίκων του Πηλίου για το Νερό και θα ξεναγηθούν στην πηγή της Κρύας Βρύσης, για να πάρουν μια εικόνα από τα έργα που έκαναν οι του χωριού για να προστατέψουν την πηγή.

Η παρουσία των δύο ατόμων είναι εξαιρετικά συμβολική, ενόψει της κορύφωσης του αγώνα του Κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του πόσιμου νερού με χλωρίωση.

Στέλνει επίσης ένα σε όλους τους αρμόδιους «φορείς», ότι οποιαδήποτε προσπάθεια- για «αξιοποίηση» της πηγής της Κρύας Βρύσης ή οποιασδήποτε άλλης πηγής, που για εκατοντάδες χρόνια τροφοδοτεί με πεντακάθαρο νερό τα σπίτια των χωριών του Πηλίου, θα βρεθεί αντιμέτωπη όχι μόνον με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και με αλληλέγγυους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία των Σταγιατών στις 3:30 μ.μ.
Διάρκεια περπατήματος προς την Κρύα Βρύση: 20’.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην Περιφερειακή Παράταξη του Κ. Αγοραστού προσχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Ακρίβος… - https://t.co/T1ozuf5kqn -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου #αναστολήλειτουργίαςσχολείων - https://t.co/PTFs4NZ0cs -

  • Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας - https://t.co/St4bjCvfbY… -

"Αλιεύοντας" την είδηση