Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / ΑΚΕΠΔΝΠ: Μέσω τηλεδιάσκεψης οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου
ΑΚΕΠΔΝΠ: Μέσω τηλεδιάσκεψης οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου

ΑΚΕΠΔΝΠ: Μέσω τηλεδιάσκεψης οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου

 

Μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι δια περιφοράς να γίνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η μείζονα αντιπολίτευση με επιστολή της προς τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Στην επιστολή αναφέρεται: “Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπονται οι εξής τρόποι συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων το διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωναϊό:

Κεκλεισμένων των θυρών

“Διά περιφοράς”

.

Η του .Πηλίου επιλέγει κατά κανόνα τη διά περιφοράς όπου προκύπτουν ζητήματα όπως:

Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζουν τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, παρά μόνο εκ των υστέρων(πληροφόρηση μέσω e-mail ή όταν αναρτηθούν οι αποφάσεις στη “Διαύγεια”).

Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρακτικά να αποφασίσουν τα Δημοτικά Συμβούλια για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων που έχουν το δικαίωμα να θέσουν οι παρατάξεις.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα(όπως ο του Δήμου που θα συζητηθεί στις 15/12/2020) που δεν σχετίζονται με τα μέτρα για την από τον ιό και οι δημοτικές αρχές εντάσσουν στις ημερήσιες διατάξεις επικαλούμενες τις προθεσμίες που υπάρχουν.

Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την υγειονομική προστασία μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων-παρωδίες με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω.Σημαντικό είναι να αναφέρουμε οτι έγιναν δύο ερωτήσεις για την εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης αλλά η το αγνόησε.

Ζητάμε άμεσα να αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν () και αξιοποιούνται ήδη από το κεντρικό , την και στους περισσότερους δήμους. Άλλωστε προβλέπονται από την ΠΝΠ και την εγκύκλιο του . Είναι ευθύνη του υπουργείου να παράσχει την απαραίτητη τεχνική συνδρομή στους δήμους για να εξασφαλιστεί η ουσιαστική λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων παράλληλα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Οι συνεδριάσεις “διά περιφοράς” να περιοριστούν σε προφανώς επείγοντα ζητήματα.

Δεδομένων των παραπάνω και μέχρις ότου η Δημοτική Αρχή συμμορφωθεί με το κοινό αίτημα των ομαδων της Αντιπολίτευσης, που προς υπενθύμισης σας αποτελούν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, για διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων μέσο τηλεδιασκέψεων, σας ενημερώνουμε ότι θα απέχουμε από αυτά.”

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εντυπωσίασαν σε αγώνες οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/J2kMlTQVcF -

  • Φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - https://t.co/vtKdMWO2fB… -

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις Κοινωνικές Επιστήμες και την Καλλιτεχνική Παιδεία - https://t.co/nqWfqwvY9N… -

"Αλιεύοντας" την είδηση