Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αίτημα για χρηματοδότηση για την ανανέωση του στόλου οχημάτων – μηχανημάτων έργου στο Δήμο Ν. Πηλίου
Αίτημα για χρηματοδότηση για την ανανέωση του στόλου οχημάτων – μηχανημάτων έργου στο Δήμο Ν. Πηλίου

Αίτημα για χρηματοδότηση για την ανανέωση του στόλου οχημάτων – μηχανημάτων έργου στο Δήμο Ν. Πηλίου

Για κατασκευής κυκλικών κόμβων

 

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο απέστειλε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, με την οποία ζητά για την ανανέωση του στόλου οχημάτων – μηχανημάτων έργου για την κάλυψη επειγουσών και αυξημένων αναγκών του Δήμου.

Να σημειωθεί πως ο  Δήμος Νοτίου Πηλίου πρέπει άμεσα να ενισχυθεί με πέντε απορριμματοφόρα, με τρία φορτηγά , έναν φορτωτή κι έναν εκσκαφέα .

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα γενικής χρήσης, τα απορριμματοφόρα και τα μηχανήματα έργου είναι στο σύνολό τους παλιά, αρκετά βρίσκονται σε διαδικασία απόσυρσης, ενώ υπάρχουν οχήματα, που λόγω βλαβών κρίνεται ασύμφορη η επισκευή τους.

Η εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου σε θέματα αποκομιδής απορριμμάτων, ς, ύδρευσης και συντήρησης αγροτικής οδοποιΐας, καλύπτεται από τα λίγα οχήματα και μηχανήματα έργου, επιβαρύνοντας τη λειτουργία τους, λόγω συνεχούς χρήσης.

Αναλυτικά ο δήμαρχος αναφέρει ότι τμήμα του στόλου των απορριμματοφόρων είναι πλέον άνω της εικοσαετίας, ο Δήμος Ν. Πηλίου είναι εκτεταμένος, με διάσπαρτους οικισμούς και απόσταση των άκρων του περίπου 50 χλμ. και δύσβατο ορεινό δίκτυο, τα απορριμματοφόρα πρέπει να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις προς τον ΧΥΤΑ, οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, λόγω του πλαισίου αρμοδιοτήτων του Δήμου (, ύδρευση, οδοποιία, πολιτική προστασία), ενώ οι ανάγκες του Δήμου αυξάνονται κατακόρυφα την καλοκαιρινή περίοδο.

Ήδη μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», εγκρίθηκε για τον Δήμο Ν. Πηλίου η προμήθεια ενός καινούργιου ανατρεπόμενου διαξονικού φορτηγού μικτού βάρους 19 τ. με αλατοδιανομέα και λεπίδα αποχιονισμού, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο τεχνικός ασφάλειας κρίνουν ότι άμεσα πρέπει να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων – μηχανημάτων, που ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πράξει.
Ο δήμαρχος ζητά μέσω του προγράμματος του και με προϋπολογισμό 835.000 € να καλυφθούν οι ανάγκες που είναι τρία απορριμματοφόρα 19 τ., δύο απορριμματοφόρα χωρητικότητας 5,5 τ., τρία φορτηγά 2,5 τ. 4Χ4, έναν φορτωτή ελαστιχοφόρο τύπου Bobcat, καθώς και έναν εκσκαφέα ερπυστριοφόρο και να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος άμεσα αν είναι δυνατόν.

 

Αίτημα για χρηματοδότηση κατασκευής κυκλικών κόμβων

Εν τω μεταξύ με έγγραφο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, το οποίο υπογράφει ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός  ζητείται από την  Περιφέρεια ς η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής κυκλικών κόμβων  στην περιοχή.

Ο Δήμος επισυνάπτει τεχνική έκθεση και προτείνει την κατασκευή πέντε κυκλικών κόμβων, συνολικού κόστους 800.000 € περίπου.

Συγκεκριμένα προτείνει την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην , στην Ε.Ο. Νεοχωρίου – Κ. Νερών, στο ύψος της διασταύρωσης προς Μηλιές, στην Ε.Ο. Νεοχωρίου, στη διασταύρωση προς , στο ύψος της Συκής και στο δρόμο προς ανατολικό Πήλιο, στη διασταύρωση με Καλαμάκι.

Αναφορικά με τη διαμόρφωση των κόμβων στο , ώστε να αναβαθμιστεί, ο Δήμος προτείνει να γίνουν κυκλοφοριακές μετρήσεις στους τρεις κόμβους και συλλογή στοιχείων για τον κυκλοφοριακό φόρτο και τα τροχαία , η σύνταξη τοπογραφικού υπόβαθρου με επικαιροποίηση της κτηματογράφησης και του κτηματολογίου για τις απαλλοτριώσεις, οριστικές μελέτες για τους κόμβους και συσκέψεις – συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ν. Πηλίου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση