Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Χρυσό Βραβείο για την εξαγωγή Κορυφαίων Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Χρυσό Βραβείο για την εξαγωγή Κορυφαίων Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Χρυσό Βραβείο για την εξαγωγή Κορυφαίων Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης


Συμμετείχε επίσης πλειάδα διμερών επιμελητηρίων ενώ η εκδήλωση είχε την ευγενική υποστήριξη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Είναι τα πρώτα μήλα για τα οποία κατοχυρώθηκε Π.Ο.Π. σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εντάχθηκαν στο καθεστώς ΠΟΠ και ΠΓΕ ταυτόχρονα με άλλα ελληνικά που αποτέλεσαν αυτή τη «πρώτη γενιά». Επίσης διακινεί εμπορικά περίπου το 85% από τα Π.Ο.Π. Φιρίκια Πηλίου, που κατοχύρωσαν το καθεστώς το 2011, με ενέργειες της πρώην Ε.Α.Σ. Πηλίου-Βορείων Σποράδων στις οποίες πρωτοστάτησε η Οργάνωση της Ζαγοράς. Ο Συνεταιρισμός εκτελεί διάφορα προώθησης Π.Ο.Π. προϊόντων, ενώ συμμετέχει σε δράσεις του ευρωπαϊκού δικτύου Περιφερειών με Π.Ο.Π., μέσω της δικτύωσής του με τη .

Το χρυσό βραβείο για τις εξαγωγές Π.Ο.Π. προϊόντων του Συνεταιρισμού είναι αποτέλεσμα της θερμής υποστήριξης του κοινού και παράλληλα της κριτικής ς που αποτελείται από προβεβλημένα στελέχη της ελληνικής αγοράς.

Το γεγονός, αποδεικνύει την αξία κατοχύρωσης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και υποδηλώνει την μεγάλη σημασία που έχουν για την τοπική και την κρατική οικονομία οι εξαγωγές κορυφαίων ευρωπαϊκών προϊόντων σε χώρες εντός της κοινής αγοράς αλλά και εκτός αυτής.

Το βραβείο αποτελεί μία ακόμα δέσμευση του Συνεταιρισμού προς το καταναλωτικό κοινό για την διασφάλιση της υψηλότερης ποιότητας στα μήλα και στα υπόλοιπα προϊόντα που διακινεί. Παράλληλα είναι μία ακόμα δικαίωση για τη συλλογική προσφορά των εκάστοτε διοικήσεων, των μελών αλλά και του προσωπικού του Συνεταιρισμού που καθημερινά προσπαθούν για τη διατήρηση και τη βελτίωση των συνολικών παραγωγικών και εμπορικών δυνατοτήτων της Συνεταιριστικής Οργάνωσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση