Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » 3η γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυράχη Πηλίου
3η γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυράχη Πηλίου

3η γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυράχη Πηλίου

Η 3η μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυράχη Πηλίου είναι γεγονός.Στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην πλατεία της Μακρυράχης, όπου ο τοπικός Συλλόγου των Απανταχού Μακρυρραχιωτών «Γ. Κανισκέρης» μας  καλεί ολους να γνωρίσουμε, να γευθούμε και να αναζητήσουμε όλοι μαζί τον πλούτο του βουνού των Κενταύρων.

Η Μακρυράχη, το χωριό των λουλουδιών βρίσκεται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου, όπου ξεπροβάλλει ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση του και ο μύθος αναφέρει σαν τη θερινή των θεών του Ολύμπου και τη μαγική χώρα των Κενταύρων. Η οργιώδης βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και οι απέραντες συνθέτουν ένα μοναδικό σε ποικιλία τοπίο και μια πανδαισία χρωμάτων ανείπωτης γοητείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της φετινής ς, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Φώτη Παρασκευαϊδη να εξηγεί τον τρόπο της αποξήρανσης και της ς των μανιταριών, αλλά και τον Εμμανουήλ Μάνο να δίνει πληροφορίες για τα . Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα.

Την 13 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξόρμηση στο με στόχο την αναζήτηση γνωστών και άγνωστων ειδών μανιταριών, τα οποία θα ταυτοποιήσουν με τη βοήθεια του Γιώργου Μαντίκα. Κατά την , τους περιμένουν γευστικά μανιταρομαγει, αλλά και το μεγαλύτερο σπετζοφάι από τον Φώτη Παρασκευαϊδη, που θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι παριστάμενοι.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση