Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / 3η γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυράχη Πηλίου
3η γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυράχη Πηλίου

3η γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυράχη Πηλίου

Η 3η γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυράχη Πηλίου είναι γεγονός.Στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην πλατεία της Μακρυράχης, όπου ο τοπικός Συλλόγου των Απανταχού Μακρυρραχιωτών «Γ. Κανισκέρης» μας  καλεί ολους να γνωρίσουμε, να γευθούμε και να αναζητήσουμε όλοι μαζί τον πλούτο του βουνού των Κενταύρων.

Η Μακρυράχη, το χωριό των λουλουδιών βρίσκεται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου, όπου ξεπροβάλλει ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση του και ο μύθος αναφέρει σαν τη θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και τη μαγική χώρα των Κενταύρων. Η οργιώδης βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και οι απέραντες παραλίες συνθέτουν ένα μοναδικό σε ποικιλία τοπίο και μια πανδαισία χρωμάτων ανείπωτης γοητείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Φώτη Παρασκευαϊδη να εξηγεί τον τρόπο της αποξήρανσης και της συντήρησης των μανιταριών, αλλά και τον Εμμανουήλ Μάνο να δίνει πληροφορίες για τα βότανα. Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξόρμηση στο δάσος με στόχο την αναζήτηση γνωστών και άγνωστων ειδών μανιταριών, τα οποία θα ταυτοποιήσουν με τη βοήθεια του Γιώργου Μαντίκα. Κατά την επιστροφή, τους περιμένουν γευστικά μανιταρομαγειρέματα, αλλά και το μεγαλύτερο σπετζοφάι από τον Φώτη Παρασκευαϊδη, που θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι παριστάμενοι.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ζέττα Μακρή: Ο ιαματικός τουρισμός ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη λόγω της γεωγραφικής διασποράς των φυσικών ια… - https://t.co/PIkPTd9hhj -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου για την ανάγκη στελέχωσης του Κ.Υ. Ζαγοράς με καρδιολόγο   - https://t.co/5ipE64Qddj -

  • Συναυλία με τους GADJO DILO στην Σκιάθο - https://t.co/oBnxEnxqms -

"Αλιεύοντας" την είδηση