Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πεζοπορία από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας
Πεζοπορία από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής  (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας

Πεζοπορία από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας

Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας,διοργανώνει πεζοπορία για τα μέλη και τους φίλους της την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα πεζοπορίας είναι:

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

07:30 Αναχώρηση με πούλμαν μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου

10:30 Άφιξη στην Ι.Μ. Παναγίας Πελεκητής και

Το μοναστήρι βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μέτρα και αποτελεί μεγάλο αρχιτεκτονικό δημιούργημα του 15ου αιώνα με πύλες και φυσικούς θόλους από το βράχο μέσα στον οποίο πελεκήθηκε.

11:30 Έναρξη πορείας με επικεφαλής τον πολύπειρο καθηγητή Φυσικής Αγωγής Μάγγο Ιωάννη, σε μονοπάτι από Ι.Μ. Παναγίας Πελεκητής με προορισμό την κορυφή Τέμπλα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1809 μέτρα

Η διαδρομή είναι εύκολη, μέσα σε ελατόδασος, με όμορφα ανοίγματα και θέα στη λίμνη και τα γύρω βουνά, σε απόσταση 7 km και διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Από την κορυφή Τέμπλα έχουμε πανοραμική θέα στα βουνά των Αγράφων και είναι το πιο ωραίο σημείο για να αγναντέψουμε όλη τη λίμνη Πλαστήρα.

Στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς καταφύγιο «Καραμανώλη» Αγράφων που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1500 μέτρα όπου και θα επιβιβασθούμε στο πούλμαν με προορισμό την πλαζ Πεζούλας για καφέ, μπάνιο, φαγητό,παραδοσιακό γλέντι αλλά και μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον όπως κανόε – καγιάκ, θαλάσσιο ποδήλατο, τοξοβολία κ.λπ.

17:30 Αναχώρηση για Βόλο

20:30 Άφιξη στο Βόλο

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν έγκαιρα με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας Κουτσογιάννη Μαρίνο στο : 6973 827 415.
Άγραφα Λίμνη Πλαστήρα
Λίμνη Πλαστήρα κανόε-καγιάκ

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

  • Προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καλών Νερών-Πινακάτες (Άγιος Αθανάσιος) - https://t.co/Ewu8BwoRxD… -

"Αλιεύοντας" την είδηση